Gyártók 2017-ben érkezik az első csillagos pickup

2017-ben érkezik az első csillagos pickup

autopro.hu/B.B. | 2016.10.27 10:06

2017-ben érkezik az első csillagos pickup

A Mercedes sem hagyhatja ki a pickupok szegmensét: a régóta várt X-osztály koncepciójáról most lehullt a lepel. A sorozatgyártás sincs messze.

Európa, Latin-Amerika, Dél-Afrika és Ausztrália – a Mercedes szerint ezek a piacok lesznek a leginkább fontosabbak a most bemutatott X-osztály esetében. A körből hiba lenne kihagyni az Egyesült Államokat, ám a Daimlernél az ország zsugorodásnak indult autópiaca miatt nem ilyen egyértelmű, hogy a gépet az USÁ-ban is piacra dobják majd.

A stuttgartiak most rántották le a leplet leendő közepes méretű pickupjának koncepcióváltozatáról, mellyel elsősorban a családos, természetszerető fogyasztókat céloznák meg. Dieter Zetsche szerint a típussal a Mercedes a termékskála meglévő utolsó hézagját fogja kitölteni.

Az X-osztály a Nissan Navara és a Renault Alaska alapjain nyugszik, a Carlos Ghosn vezette autógyártó-szövetséggel együttműködve a németek gépe a Nissan spanyolországi üzemében készülhet, írja az Automotive News.

Mercedes-Benz X-Class Concept
Kattintásra még több képet mutatunk a platós Mercedesről

Ami a jövevény műszaki részleteit illeti, az pickupot egy hathengeres motor hajtja, hasznos terhelhetősége pedig 1,1 tonna. Az összkerékhajtás is hozzájárul ahhoz, hogy a kocsi akár 3,5 tonnás utánfutó vontatására is alkalmas.

A gyártó által közölt képeken is látszik, hogy az új modell egyaránt megfelelhet a munkaeszközt és az egyszerűen presztízsautót, vagy épp stílust kereső vásárlóknak is.

Kiemelt Partnereink