Archív Milliárdos beruházást hozott Békésbe a Novation Tech

Milliárdos beruházást hozott Békésbe a Novation Tech

MTI/autopro.hu | 2022.02.10 12:23

Milliárdos beruházást hozott Békésbe a Novation Tech

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

A kompozit autóipari alkatrészeket gyártó olasz Novation Tech fejlesztésének értéke 1,3 milliárd forint, amelyhez az állam 450 millió forint támogatást nyújt, így segítve legalább ötven új munkahely létrehozását.

Az olasz Novation Tech szeghalmi beruházásának bejelentésén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett. Az eseményen a miniszter elmondta, hogy a magyar autóipar termelési értéke tavaly novemberig 8700 milliárd forint volt, méghozzá úgy, hogy a szektor által előállított termékek 90 százalékát külföldön értékesítették.

Szavai szerint ezen projekt is azt bizonyítja, hogy a vidéki magyar gazdaság is szintet lépett, és egyre több vidéki vállalat van, amelyik a világpiacon is sikeres tud lenni.

„Ha egy gazdaság képes arra, hogy az autóipar megújulásához szükséges beruházásokat magához vonzza, akkor onnantól kezdve hosszú távú gazdasági növekedési pályára számíthat" - szögezte le Szijjártó Péter.

Fontos piac az olasz

A miniszter aláhúzta, hogy Olaszország Magyarország harmadik legnagyobb exportpiaca, hatodik legfontosabb kereskedelmi partnere, és az olasz cégek alkotják a kilencedik legnagyobb beruházói közösséget hazánkban.

Hozzátette: a tavalyi év első 11 hónapjában 26 százalékkal nőtt és rekordot döntött a két ország közötti kereskedelmi forgalom, ahogy csúcsot ért el külön-külön a magyar-olasz import és az export is.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink