Archív Ilyen még nem volt: brit autógyártok lélegeztető gépek készítésére állnak át

Ilyen még nem volt: brit autógyártok lélegeztető gépek készítésére állnak át

autopro.hu/Sz.N. | 2020.03.17 06:22

Ilyen még nem volt: brit autógyártok lélegeztető gépek készítésére állnak át

Fotó: Pixabay

A koronavírus-járvány elleni küzdelemben szokatlan intézkedéseket hozott a brit kormány. Többek között azt, hogy autógyártókkal készíttetnek lélegeztető gépeket a kórházak számára.

Nagy-Britannia stratégiát váltott a koronavírus elleni harcban. Miután Boris Johnson kormányfő a járványt eleinte egy átlagos jelentőségű fertőzésnek nevezte és az óvintézkedéseket teljesen feleslegesnek nyilvánította, most közös nemzeti cselekvésre szólította fel a briteket.

Ahogy a második világháború idején is mindenkinek ki kellett vennie a részét – így a gazdaság sem maradhat ki belőle. Ebből kifolyólag az autó- és fegyvergyártó konszernek feladata jelenleg az, hogy ellenőrizzék, képesek-e lélegeztető gépek gyártására, amiket aztán sürgősen át kellene adniuk a kórházaknak.

„Magasan képzett mérnöki tudással bírunk” – mondta az egészségügyminiszter, Matt Hancock a BBC-nek. „Azt akarjuk, hogy minden olyan vállalat, amely rendelkezik a szükséges kapacitásokkal, gyártson lélegeztető gépeket.” Erős kétségek merülnek fel afelől, hogy a termelés ilyen fokú átállítására milyen gyorsan van lehetőség – számolt be az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink