Archív A Bridgestone is állami támogatáshoz jutott

A Bridgestone is állami támogatáshoz jutott

MTI | 2020.06.10 13:22

A Bridgestone is állami támogatáshoz jutott

Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója átveszi a versenyképességi program támogatói okiratát Magyar Leventétől, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárától | Fotó: MTI

A versenyképesség-növelő támogatási programban 806 vállalat nyújtotta be pályázatát, így 377 milliárd forintnyi beruházás megvalósítását vállalták. Az állam a munkahelyek megvédése érdekében végrehajtott beruházások értékének a felét, minden jogilag megfelelő pályázatnál biztosítja, ennek megfelelően a kormány a rendelkezésre álló állami támogatás keretét 169 milliárd forintra emelte - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hozzátette, erre a döntésre azért volt szükség, mert a magyar vállalatok által ebben a nehéz időszakban végrehajtott beruházások alapozzák meg a magyar gazdaság jövőbeni sikerét.

Június 10-én újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A Bridgestone Tatabánya Kft. 524,27 millió forintos beruházása 262,13 millió forint állami támogatást kap. Az EMIKA Elektromechanikai Ipari és Kereskedelmi Zrt. 564,78 millió forintos beruházása 282,39 millió forintos költségvetési támogatással számolhat. Az Orha Művek Kft. 629,89 millió forint értékű beruházásához a magyar állam 287,27 millió forinttal járul hozzá.

Kiemelt Partnereink