Elemzések Szinte minden autóipari cég anyaghiánytól szenved

Szinte minden autóipari cég anyaghiánytól szenved

autopro.hu/P.B. | 2022.08.02 09:20

Szinte minden autóipari cég anyaghiánytól szenved

Fotó: Volkswagen Newsroom

Egy felmérés szerint az autóipari cégek mintegy 90 százaléka panaszkodik anyaghiányra. Egyelőre nem látszik, hogy mikor oldódhatna meg a probléma, ugyanakkor az idei évben volt már rosszabb is a helyzet.

Hirdetés

Továbbra is az alapanyaghiány a legfőbb probléma a német iparban egy friss felmérés szerint – bár természetesen az energiaárak is komoly kihívást okoznak. A müncheni Ifo Intézet nemrég közzétett adatai szerint a cégek csaknem háromnegyede (73,3 százaléka) szűk keresztmetszetekről számolt be a júliusban végzett felmérés során. Bár ez valamivel kevesebb a júniusi értéknél, és február óta a legalacsonyabb érték, ez nem jelent lazulást.

„A következő hónapokban nincs jele jelentős fellendülésnek a fontos anyagok beszerzésében” - mondta Klaus Wohlrabe a Ifo kutatásának vezetője.

A helyzet a német ipar központi ágazataiban, különösen a járműiparban rossz: az Ifo szerint a villamosiparban, a gépiparban és az autóiparban a cégek mintegy 90 százaléka arról számolt be, hogy nem kapta meg az összes megrendelt anyagot. Az elektronikai alkatrészek hiánya mellett a globális logisztika, különösen a szállítási problémák továbbra is hozzájárulnak a beszerzési problémákhoz – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink