Elemzések Még korai a belső égésű motorok tiltása

Még korai a belső égésű motorok tiltása

autopro.hu/P.B. | 2022.06.13 14:19

Még korai a belső égésű motorok tiltása

Fotó: Pixabay

Friss felmérések szerint a németek többsége elutasítja a belső égésű motorok EU-parlament által elfogadott betiltását. A tiltást a német járműipari vállalatok sem támogatják, elsősorban azért, mert a szintetikus üzemanyagok számára sem ad teret.

Hirdetés

Az autopro.hu is beszámolt róla, hogy június elején az Európai Parlament olyan döntést hozott, melynek értelmében betiltják a belső égésű motoros autók értékesítését az EU területén. 2035-től csak elektromos autót vásárolhatnak az EU polgárai – igaz, a törvény még nem emelkedett jogerőre és így nem végleges.

A döntés természetesen az egész kontinensen nagy visszhangot váltott ki, Olaszországban például az egész járműipart veszélyben érzik. Természetesen Németország számára is fájó lehet a döntés, ha nem lesz elég gyors az elektromos átállás.

A többség nem ért egyet

Felmérések szerint Németországban sokan elutasítják a belső égésű motorral szerelt autók betiltását. A Civey közvélemény-kutató intézet felmérésére szerint a megkérdezett németek 57 százaléka szerint a belső égésű motorok betiltása helytelen, ugyanakkor a válaszadók 35 százaléka támogatja a lépést, nyolc százalék bizonytalan.

A YouGov közvéleménykutató intézet egy hasonló kérdésén alapuló felmérése arra a következtetésre jutott, hogy a németek 51 százaléka elutasítja az EP döntését, míg 37 százalék támogatja a döntést. Itt 12 százalék nem adott érdemi választ – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink