Elemzések Már minden hatodik brit új autó elektromos

Már minden hatodik brit új autó elektromos

autopro.hu/P.B. | 2023.06.06 06:16

Már minden hatodik brit új autó elektromos

Fotó: Pixabay

Nagy-Britanniában egymás után tizedik hónapja nő az újautó-eladások száma, és ezzel együtt az elektromos autók aránya is a brit piacon belül. Ugyanakkor még mindig a benzines járművek uralják a brit autópiacot.

Nagy-Britanniában 16,7 százalékkal nőttek az újautó-eladások májusban. Az SMMT közlése szerint 145.204 új autót értékesítettek az országban. A szigetországban már tizedik hónapja növekszik a forgalomba helyezett új autók száma, de a járvány előtti szinttől még most is messze elmarad a piac.

Az akkumulátoros elektromos járművek értékesítése májusban 58,7 százalékkal nőtt, ezzel már 16,9 százalékos piaci részesedésnél tart a szegmens. Ugyanakkor az összes regisztráció 57,1 százalékát a benzinüzemű autók tették ki. A nagy flottákba történő eladások száma 36,9 százalékkal nőtt, ami a kínálat rendszeresülését tükrözi a tavalyi kihívások után.

Az adatok szerint a Ford Puma és a Nissan Qashqai voltak a legnépszerűbb autók a britek körében májusban – teszi hozzá a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink