Elemzések Könnyebb most új autót venni, mint tavaly

Könnyebb most új autót venni, mint tavaly

autopro.hu/P.B. | 2024.03.21 15:23

Könnyebb most új autót venni, mint tavaly

Fotó: BMW Group Press

A J.D. Power és a GlobalData iparági tanácsadók közös jelentésükben az új járműeladások 12,1 százalékos növekedését várják márciusban az Egyesült Államokban. A pozitív előrejelzést az erős kereslettel és kínálattal indokolják.

A jelentés szerint az Egyesült Államokban a személyszállítás iránti kereslet erős maradt, közben az autógyártók készletei nőttek, azaz a kínálat is felzárkózott a kereslethez köszönhetően annak, hogy az autógyártók ellátási láncával kapcsolatos problémák normalizálódtak.

Ez az intenzív versennyel párosulva arra késztette a gyártókat és a kereskedőket, hogy nagyobb engedményeket kínáljanak, tovább pörgetve ezzel a keresletet.

Csökken az átlagár

2024 márciusában az új gépjárművek összértékesítése, beleértve a kiskereskedelmi és nem kiskereskedelmi tranzakciókat is, várhatóan eléri az 1.525.700 darabot az USA piacán, ami 12,1 százalékos ugrás az egy évvel ezelőttihez képest.

Az átlagos tranzakciós árak 44.186 dollár (szinte pontosan 16 millió forint) felé haladnak, ami 3,6 százalékos csökkenést jelent 2023 márciusához képest. A kiskereskedők egységenkénti teljes nyeresége várhatóan körülbelül 32 százalékkal csökken a hónapban – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink