Beszállítók Újabb beruházást hoz Magyarországra az SK Innovation

Újabb beruházást hoz Magyarországra az SK Innovation

Kuthi Áron | 2019.02.27 15:55

Újabb beruházást hoz Magyarországra az SK Innovation

Teljes bizalmat élvez hazánk Dél-Koreánál az új technológiák terén, az SK Innovation 430 ezer négyzetméteren építi akkumulátorgyárát Komáromban.

Hirdetés

A dél-koreai akkumulátorgyártó vállalat 845 millió dolláros (740 millió euró, 206 milliárd forint) befektetéssel megépíti második akkumulátorgyárát Magyarországon, számolt be a hírről a brit Reuters hírügynökség az SK Innovation bejelentésére hivatkozva. A rövidhír mindössze a vállalat hivatalosan benyújtott dokumentumaira hivatkozik. Ebben sem gyártási kapacitásra, sem a beruházás megkezdésére vonatkozó információ nem olvasható.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pár órával a Szöulból keltezett hír megjelenése után sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a beruházás 239 milliárd forint értékű, és ezer új munkahelyet teremt Komáromban. Az építkezés márciusban indul, a termelés 2021-2022 fordulóján kezdődhet.

Vagyis a most bejelentett befektetés ugyanazt a projektet célozza, a Duna parti város ipari parkjában márciusban indul az akkumulátorgyár építése a 430 ezer négyzetméternyi területen. A beruházáshoz a kormány vissza nem térítendő támogatással is hozzájárul, ennek mértékéről azonban még tárgyalnak a befektetőkkel. Szijjártó Péter a cég döntését a magyar emberek munkájának elismeréseként értékelte, és megjegyezte, hogy az öt legfontosabb ázsiai gyártó közül három - az SK Innovation mellett a Samsung és az GS Yuasa - már megjelent Magyarországon, míg Németországban és Lengyelországban csupán egy-egy beruházást indítottak.

Az SK Innovation Komáromba tervezett gyárának alapkövét 2018. március 8-án tették le, ekkor egy 97,5 milliárd forintos beruházásról volt szó. Ehhez a projekthez a magyar kormány 8 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást adott.

Kiemelt Partnereink