Beszállítók Távozik az Allison vezérigazgatója, David S. Graziosi követi

Távozik az Allison vezérigazgatója, David S. Graziosi követi

autopro.hu/P.M. | 2018.01.09 11:52

Távozik az Allison vezérigazgatója, David S. Graziosi követi

Története során a leghosszabb ideig, közel 18 évig irányította a vállalatot Lawrence E. Dewey, május 31-én nyugdíjba vonul. A jelenleg elnöki, pénzügyi igazgató tisztséget betöltő David S. Graziosi fogja követni 2018. június 1-jétől.

Hirdetés

Az 51 éves Graziosi alelnök, pénzügyi igazgatóként 2007 novemberében, nem sokkal azt követően lépett be az Allisonhoz, miután a céget a General Motors értékesítette a The Carlyle Group és Onex Corporation részére, melyet aztán az Allison Transmission 2012 évi tőzsdei bevezetése követett. Graziosit 2016 januárjában elnökké nevezték ki, és ebben a jelenlegi munkakörében hozzá tartoznak a gyártási, beszerzési, beszállítói minőségbiztosítási, minőségi, jogi, vállalati kapcsolatok és kommunikációs témakörök, valamint a belső audit, személyügyek, az információs rendszerek, és a pénzügyi tevékenységek. Graziosi állami számviteli területen kezdte karrierjét, és kiterjedt multinacionális gyártási területen szerzett tapasztalattal rendelkezik.

Az Allison Transmission a közepes- és nagy teherbírású, haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója, valamint vezető szerepet tölt be a városi buszokban alkalmazott hibrid-meghajtások gyártásában is. Az Allison váltókat többek között hulladékgyűjtő-, építőipari-, tűzoltó-, és áruelosztó-járművekben, buszokban, lakóautókban, valamint a védelmi és energia-szektorban alkalmazzák.

(A fotón David S. Graziosi szerepel.)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink