Beszállítók Stratégiai megállapodást kötött a MAJOSZ és a HUMDA

Stratégiai megállapodást kötött a MAJOSZ és a HUMDA

Pörge Béla | 2021.11.16 13:23

Stratégiai megállapodást kötött a MAJOSZ és a HUMDA

Weingartner Balázs és Nyirő József aláírják a megállapodást. | Fotó: Szammer Nikolett

A zöld mobilitásról szóló stratégiai megállapodást írt alá Nyirő József, a MAJOSZ elnöke és Weingartner Balázs, a HUMDA elnök-vezérigazgatója. A szerződés hivatalos aláírására az Automotive Hungary kiállításon került sor.

A zöld mobilitásra koncentráló stratégiai megállapodást kötött a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség. A keretszerződés hivatalos, ünnepélyes aláírására a Hungexpón, az Automotive Hungary kiállításon került sor, azon belül a Techtogether színpadán.

Weingartner Balázs, a HUMDA elnök-vezérigazgatója az aláírás előtt elmondta, hogy nagy öröm számára ennyi fiatalt látni a rendezvényen, jó, hogy ilyen sok fiatal érdeklődik a mérnöki pálya iránt. Kiemelte, hogy a magyar gazdaság számára rendkívül fontos terület a járműipar, a szektor újításainak elsődleges tesztkörnyezete pedig a motorsport, ott jelennek meg először az újdonságok, ott próbálják ki a gyártók azokat a megoldásokat, amik később aztán a szériaautókba is bekerülnek. Emiatt különösen fontos Magyarországra vonzani a motorsport szereplőit - a legkisebbektől a királykategóriáig. A HUMDA a motorsporton kívül is minden szereplővel keresi a kapcsolatot a járműiparban.

Fotó: Szammer Nikolett

Nyirő József, a MAJOSZ elnöke elmondta, hogy a szervezet a teljes beszállítói láncot képviseli, 250-nél is több tagvállalata van és már közel harminc éve működik. A MAJOSZ számára kiemelt fontosságúak a stratégiai megállapodások, ezeken keresztül közösen építik a járműipart – a HUMDA esetében a zöld mobilitásra koncentrálva.

Szakmai javaslatok

Az autopro.hu kérdésére Weingartner Balázs a megállapodás gyakorlati megvalósulásáról elmondta, hogy elsősorban arra keresik majd a választ, hogy az alkatrészgyártók, beszállítók miképpen tudnak hozzájárulni a magyar kormány klímasemlegességi céljaihoz. Olyan javaslatokat szeretnének a döntéshozók elé tenni, amiket a szakmai szereplőkkel már megvitattak.

Nyirő József szintén a szakmai egyeztetés fontosságát emelte ki, a közös ötletelést, aminek köszönhetően a magyar beszállítók, alkatrészgyártók javaslatai eljuthatnak a döntéshozókhoz.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink