Beszállítók Ötszáz munkahelyet teremtenek az új debreceni csapágygyárral

Ötszáz munkahelyet teremtenek az új debreceni csapágygyárral

MTI | 2019.01.17 10:44

Ötszáz munkahelyet teremtenek az új debreceni csapágygyárral

Az FAG 25 milliárd forintból megvalósult új csapágygyára 500 új munkahelyet hozott létre Debrecenben.

Rainer Lindner, a Schaeffler csoport regionális vezetője és Andreas Schick operatív igazgató a német Schaeffler csoporthoz tartozó vállalat új gyártócsarnokának átadó ünnepségén egyaránt megerősítette, hogy cégük elkötelezett a debreceni fejlesztések mellett. Az új beruházással már csaknem 1600 dolgozót foglalkoztató FAG létszáma akár a kétezret is elérheti az elkövetkező években jelezték.

A német Schaeffler csoporthoz tartozó FAG új gyártócsarnoka Debrecenben
A német Schaeffler csoporthoz tartozó FAG új gyártócsarnoka Debrecenben

Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója emlékezetett, hogy cégük 1999-ben az egykori Magyar Gördülőcsapágy Művek telephelyén 40 fővel kezdte meg működését.

A húszéves vállalat a Határ úti ipari parkban immár 58 ezer négyzetméteren évente 25 millió kúpgörgős csapágyat és 500 millió kúpgörgőt állít elő tette hozzá az igazgató.

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: tavaly Debrecen is rekordévet zárt a befektetések, a munkahelyteremtő beruházások terén: 2018-ban 1,3 milliárd euró, több mint 400 milliárd forint összértékű beruházás valósult meg a városban.

Szijjártó Péter a gyáravatón méltatta, hogy a német vállalatok a legmagasabb technológiát hozzák Magyarországra, amivel hozzájárulnak a magyar gazdaság új dimenzióihoz, a hozzáadott érték növeléséhez. Jelenleg hatezer német vállalat 300 ezer embernek ad munkát hazánkban fűzte hozzá.

Jelentősnek nevezte annak a német vállalatok körében végzett felmérésnek az eredményét, miszerint az itt működő cégek 84 százaléka újra Magyarországra hozná a beruházását.

A beruházást a magyar kormány 3,16 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatással segítette.

Kiemelt Partnereink