Beszállítók Optimistán tekint a jövőbe a Taiwan Semiconductor

Optimistán tekint a jövőbe a Taiwan Semiconductor

MTI | 2020.10.15 14:22

Optimistán tekint a jövőbe a Taiwan Semiconductor

Fotó: facebook.com/MyTSMC

A chipgyártás egyike annak a ritka ipari ágazatoknak, amelyeknek hasznot hozott az egész világot letaroló koronavírus-járvány. Ennek következményeként ugyanis az otthonaikba kényszerült emberek közül jóval többen vásároltak prémium kategóriás számítástechnikai eszközöket, a vállalatok pedig igyekeztek nagyobb sávszélességet biztosítani a távmunkában dolgozók számára.

Hirdetés

A TSMC korszerű lapkáit használják az olyan csúcstechnológiát képviselő okostelefonokban, mint például az Apple legújabb modellje, az 5G képes iPhone 12, de grafikus chipeket és mesterséges intelligenciát kiszolgáló chipeket is gyárt a vállalat.

A TSMC negyedéves beszámolója szerint rekordnagyságú, 137,31 milliárd tajvani dollár (4,73 milliárd amerikai dollár) nyereséget termelt, ami 35,9 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, a második negyedévit pedig 13,6 százalékkal. Elemzők 124,9 milliárd tajvani dolláros profitra számítottak.

Az egy részvényre jutó nyereség 5,30 tajvani dollár volt, míg a második negyedévben 4,66, a tavalyi harmadik negyedévben pedig 3,90 tajvani dollárt tett ki.

A TSMC konszolidált árbevétele a második negyedévhez képest 14,7 százalékkal, 356,43 milliárd tajvani dollárra nőtt. Amerikai dollárban számolva 12,14 milliárdra rúgott a bevétel, jelentősen túlszárnyalva a cég által várt 11,2-11,5 milliárd dollárt.

A vállalat már a második egymást követő negyedévben javítja előrejelzését. Az eddigi több mint 20 százalék helyett immár több mint 30 százalékos árbevétel-növekedésre számít idén, a negyedik negyedévben pedig 12,4-12,7 milliárd amerikai dolláros bevételt vár.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink