Beszállítók Nagyobb hangsúlyt helyez kutatási tevékenységére az SMR

Nagyobb hangsúlyt helyez kutatási tevékenységére az SMR

Gégény István | 2014.06.05 08:45

Nagyobb hangsúlyt helyez kutatási tevékenységére az SMR

A világ legnagyobb személyautó-visszapillantó tükröket gyártó vállalata a szakmai kapcsolatok bővítéséről szóló megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetemmel.

Tibori-Pál Levente, az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. gyárigazgatója és Földesi Péter, a győri egyetem rektora június 4-én szignálta azt a megállapodást, amely révén a felsőoktatási intézmény hallgatói még több gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek tanulmányaik során az SMR mosonszolnoki és mosonmagyaróvári gyáraiban. Az együttműködés másik kiemelt területe a két fél által már megkezdett közös kutatási tevékenység folytatása, fejlesztése.

Tibori-Pál Levente és Földesi Péter

Kérdésünkre Földesi Péter rektor úgy fogalmazott, eddig is jó kapcsolat jellemezte a korábbi kooperációt most elmélyítő két viszonylag fiatal szervezetet, ám főleg az oktatásra fókuszáltak. Eddig is sok hallgató szerzett ipari tapasztalatot az SMR-nél, sok diplomamunka született. Az új kontraktus célja a kutatás-fejlesztési aktivitás kölcsönös ösztönzése.

– A mostani megállapodás üzenet a világnak, üzenet a magyar felsőoktatásnak. Azt üzenjük, hogy van szerepünk, feladatunk a világban, ezek a feladatok azonban nem jönnek szembe maguktól, meg is kell dolgozni az ilyen együttműködésekért – fogalmazott az egyetem vezetője az ünnepélyes aláírás alkalmával.

– Mi már látjuk, merre halad a világ, milyen irányban fejlődik az ipar – hangsúlyozta Tibori-Pál Levente. – Az SMR még jobban kinyitja a kaput az egyetemisták előtt. Arra hívjuk meg a fiatalokat, hogy ismerjék meg egy világcég mindennapjait – mondta a cégvezető.

Az SMR főként a problémák definiálásával, a Széchenyi István Egyetem laborkapacitásaival támogatja a közös munkát. Arra a kérdésünkre, hogy vajon eredményezheti-e új labor(ok) kialakítását a mostani megállapodás, Földesi Péter az alábbi feleletet adta: – Nagyon szeretnénk eljutni idáig. Azonban nem csupán az a kérdés, hogy miből, hanem hogy milyen labort alakítsunk ki. Első lépésként szeretnénk felmérni a valós igényeket, ehhez szükség van körülbelül másfél évre. A jövőbe mutató kutatás-fejlesztésekhez szükséges laborkapacitások kiépítése tehát 2016 végére, 2017-re várható – zárta gondolatait a győri egyetem rektora.

Kiemelt Partnereink