Beszállítók Megszórná Texas-t chipgyárakkal a Samsung

Megszórná Texas-t chipgyárakkal a Samsung

autopro.hu/P.B. | 2022.07.26 08:18

Megszórná Texas-t chipgyárakkal a Samsung

Fotó: Pixabay

A Samsung tíz félvezetőgyár felépítését fontolgatja Austinban és környékén, drámai mértékben növelve a mikrochipekre vonatkozó terveit. A félvezetők iránt továbbra is világszerte nagyobb kereslet mutatkozik, mint amekkora a kínálat.

Egy, a texasi adóhivatal által közzétett dokumentumból kiderül, hogy a Samsung akár tíz gyárat is felépíthet az államban – az összes üzemben félvezetőket gyártanának. A létesítmények Austin külvárosában, valamint kicsit távolabb, de szintén a város közelében épülnének fel Taylor és Manor körzetekben.

Érdekesség, hogy Texasban nincs jövedelemadó, de az ingatlanadó a legmagasabbak közé tartozik az Egyesült Államokban. Ugyanakkor az ingatlanadóra adócsökkentési formában kérhető támogatás, amivel a beruházásokat ösztönzik – ilyenhez fordult a Samsung is a közzétett dokumentumok alapján.

A tavalyi évben a Samsung egy gyár építését már bejelentette: ezt a beruházását 17 milliárd dolláros keretből valósítaná meg Austinban. Greg Abbott texasi kormányzó méltatta a Samsung befektetésének most kiderült lehetséges bővítését.

„Az olyan vállalatokkal, mint a Samsung – akik felismerik a Texasban rejlő végtelen lehetőségeket – a szoros partnerkapcsolatok nagyobb lehetőségeket kínálnak a texasiak számára, és ez a potenciális befektetés több milliárd dollár tőkét hoz majd ide” – mondta.

Kapacitásbővítés

A Samsung mellett az Intel is bővíti kapacitását Arizonában, és egy 20 milliárd dolláros gyár építését tervezi az ohiói Columbus közelében. A tajvani TSMC továbbá 35 milliárd dollár értékű gyárat épít az arizonai Phoenixben.

A chipgyártók a közelmúltban bírálták a törvényhozókat, mivel a mikrochipek gyártásának akár 52 milliárd dolláros támogatást biztosító jogszabály úgy tűnt, megrekedt Washingtonban. Ez a fennakadás júliusban megszűnhetett, mivel az Egyesült Államok Szenátusa előterjesztett egy olyan törvényjavaslatot, amely csak a félvezetőkre vonatkozó jogszabályokat tartalmazza, és nem köti össze más tényezőkkel a támogatást – írja az Industry Week.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink