Beszállítók Megnyitja magyarországi okosgyárát a Schneider

Megnyitja magyarországi okosgyárát a Schneider

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.06 04:20

Megnyitja magyarországi okosgyárát a Schneider

Fotó: Schneider Electric

A Schneider Electric bejelentette, hogy megnyitotta intelligens gyárát Dunavecsén. A telephely 28 ezer négyzetméteren terül el, és akár 500 munkavállalónak adhat munkát.

Hirdetés

A dunavecsei üzem növeli a cég gyártókapacitását az európai piacokon az ügyfelek specifikációi szerint gyártott, megrendelésre készülő (ETO) megoldásokhoz. A hazai telephelyen gyártott termékek 90 százalékát Európába exportálják majd.

Ez a legújabb kapacitásberuházás segít kielégíteni a villamosítási és digitalizációs megoldások iránti megnövekedett keresletet Európában. Ezt a keresletet az energetikai átállás hajtja, mivel a villamosenergia-elosztó közműszolgáltatók olyan megoldásokat keresnek, amelyek nagyobb rugalmasságot biztosítanak hálózataikban, valamint az adatközpontok és a felhő- és szolgáltatói szegmensek fellendülése, amelyet a digitalizáció és a feltörekvő technológiák fellendülése hajt.

Az új üzem a Schneider Electric 36. intelligens gyára és a legnagyobb ETO-gyár Európában, így az európai ETO-gyárak száma 22-re emelkedett. Ez az üzem lesz a Schneider Electric legújabb SF6-mentes középfeszültségű kapcsolóberendezéseinek, az RM AirSeT-nek az európai központi gyára. Ez az innováció drámaian növeli a középfeszültségű kapcsolóberendezések fenntarthatóságát, amely központi technológiája a dekarbonizált energiarendszereknek, amelyekre az energiaátállás épül. Ez a technológia megfelel a szigorú új európai előírásoknak, amelyek a középfeszültségű kapcsolóberendezések valamennyi felhasználóját érintik a hálózatoktól az infrastruktúráig.

Mit tud majd ez a gyár?

„Dunavecse az új európai zászlóshajó gyárunk az intelligens közép- és kisfeszültségű SF6-mentes technológiák terén, hogy támogassuk a növekvő keresletet az egész régióban, még több innovációt, fenntarthatóságot és digitális megoldást kínálva az ügyfeleknek" – mondta Yann Reynaud, a globális mérnöki tevékenységért felelős vezető alelnök.

A gyárban számos fenntarthatósági technológiát alkalmaznak az üzem egész területén. A Schneider Electric EcoStruxure IOT megoldásai (épület- és energiagazdálkodási rendszer) javítják az energiahatékonyságot, és várhatóan akár 25 százalékos energiamegtakarítást eredményeznek.

Az energiaszükségletet a tetőn elhelyezett napelemek fedezik, amelyeket a hálózatból származó megújuló források egészítenek ki. A fűtéshez és hűtéshez geotermikus hőszivattyúkat használnak. Töltőállomásokat is biztosítanak akár 30 elektromos autó és 25 elektromos kerékpár számára, valamint az esővizet is összegyűjtik az öntözéshez. Légzsilipeket is alkalmaznak, amelyek megakadályozzák a hőveszteséget a teherautó-dokkoló állomásokon és a gyár bejáratainál – írja a The Manufacturer.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink