Beszállítók Megduplázza a létszámot az esztergomi Kirchhoff Hungária Kft.

Megduplázza a létszámot az esztergomi Kirchhoff Hungária Kft.

Mester Nándor | 2013.07.24 07:30

Megduplázza a létszámot az esztergomi Kirchhoff Hungária Kft.

Az év végére két év alatt megkétszerezi létszámát az esztergomi Kirchhoff Hungária Kft., a bevételt pedig két év alatt 100 millió euró fölé növeli, ami a tavalyinak két és félszerese lesz.

Időarányosan jól halad az esztergomi cégnél tavaly novemberben elkezdett csaknem három milliárd forintos fejlesztés. Jelenleg a géptelepítés végéhez közelednek és a munkaerő felvétel és kiképzés is a tervezettnek megfelelően zajlik, bár egyes mérnöki és középvezetői pozíciókba nehezebb megfelelő szakembert találni.

A Kirchhoff Hungária esztergomi gyára

Tavalyelőtt az év végén még 284-en dolgoztak a cégnél, idén decemberre a létszám 540 lesz - tájékoztatta az Autoprót Rédai István értékesítési és műszaki fejlesztési igazgató. A fejlesztéshez 745 millió forintot kapott a cég az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programján belül.

A megrendelői kör növekvő igényei indokolták a beruházást, amelyben bővítik a meglévő csarnok együttest. Új melegalakító berendezést állítanak be, ezzel az új technológia iránti hirtelen megnövekedett elvárásokat tudja teljesíteni a társaság. Ezen túlmenően számos nagy értékű eszközzel egészül ki a magyarországi vállalat kapacitása (1250 tonnás szervoprés, lézervágó berendezés, csavarkompresszor stb.).

Pályaív

Rédai István gyártósori művezetőként kezdett dolgozni az esztergomi Suzuki gyárban, még 1992-ben. Idővel a közép-és kelet-európai piacokért felelve a flotta és exportértékesítést vezette. Egy négyéves, a családi vállalkozást kipróbáló időszak után 2004-ben kezdett dolgozni jelenlegi cégénél. Először a logisztikáért és a termelésért volt felelős, most az értékesítést és a műszaki fejlesztést irányítja.

A projekt nagy változást jelent, hiszen lehetővé teszi az eddig Magyarországon nem alkalmazott technológia, az úgynevezett melegpréselés alkalmazását, ami nagyobb hozzáadott értéket, magasabb szaktudást és magasabb kompetenciaszintet jelent. E technológiával és projekttel a Kirchhoff Hungária Kft. tovább tudja erősíteni piaci pozícióját, nagyobb és komplexebb csomagokat nyerhet el az autógyártóktól, és további nagy beruházásokat tud indítani, bővíteni tudja munkavállalóinak számát.

A fejlesztések nyomán nőhet lehet a bevétel. Ezt azzal érzékeltette a vezető, hogy míg 2011-ben 29 millió euró, tavaly 54, idén várhatóan 83 millió euró lehet ezen a soron. A megnőtt partneri körből származó rendelésállomány-emelkedést látva terveik szerint jövőre már 100-120 millió eurós bevétellel számolnak.

A 2011-es évig egyetlen vevőjük volt, a magyar Suzuki, mára viszont 12 jelentős autóipari vállalat vásárolja termékeiket. Hatszáz kilométeres sugarú körben minden nagyobb gyártóval üzleti kapcsolatban állnak. Ez sokkal kiszámíthatóbb gazdálkodást tesz lehetővé. A termelésnövelés és a létszámbővítés természetesen magasabb költségszinttel is együtt jár, de a cégnél a hatékonyság javításával lassítják ezt a növekedést. A folyamatokat szigorúan figyelik, ellenőrzik.

Arra a kérdésre, hogy beszállítóikkal és alvállalkozóikkal kapcsolatban hogyan biztosítják a minőségi szintet, elismerte: itt nehezebb a dolguk, a Suzuki-gyár hullámzó termelési szintje miatt a Kirchhoffnak beszállító kör csak mostanában kezdett hozzá korábbi kapacitásainak visszaépítéséhez, s bár törekednek rá, nem zökkenőmentes a Kirchhoff által elvárt színvonal biztosítása.

A társaság különböző készülék és szerszámjavítási, kötőelem hegesztési munkákat végeztet alvállalkozókkal. Az alapanyag beszerzést központilag végzik az anyacégnél.
keret

Kiemelt Partnereink