Beszállítók Megálltak a Bridgestone oroszországi folyamatai

Megálltak a Bridgestone oroszországi folyamatai

autopro.hu | 2022.03.16 12:17

Megálltak a Bridgestone oroszországi folyamatai

Fotó: Bridgestone

Az elmúlt hetekben mélyen megérintette a Bridgestone Csoportot az Ukrajnában zajló háború és annak hatásai az ártatlan emberekre, köztük saját kollégáira és partnereire. A vállalat elítéli az erőszak minden formáját és reméli, hogy hamarosan helyreáll a béke. Ebben a válságban a cég számára a munkatársainak és azok családjainak a biztonsága a legfontosabb.

A Bridgestone gondosan felmérte ennek a rendkívüli helyzetnek a hatását, és úgy döntött, hogy határozatlan ideig felfüggeszti a gyártást Oroszországban. A döntés a szükséges előkészületeket követően március 18-tól lép életbe. A vállalat továbbá úgy döntött, hogy azonnali hatállyal befagyaszt minden új oroszországi beruházást és felfüggeszti az Oroszországba irányuló exportot is.

Az uljanovszki személyautó-abroncsokat gyártó üzemben és az értékesítési irodákban dolgozó több mint 1000 kollégáról továbbra is gondoskodik a vállalat, ők az elkövetkezendő időszakban anyagi támogatást kapnak. A Bridgestone globális és regionális vezetése továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet, és ahhoz igazítja a további terveit. Az elkövetkező hetekben az Oroszországon kívüli gyártás várhatóan stabil marad.

Az elmúlt két hét megváltoztatta a világot, több millió ember menekült el otthonából. A Bridgestone munkatársai világszerte spontán önkéntes akciókban vettek részt, hogy támogassák az Ukrajnából menekülőket. A Bridgestone EMIA egymillió eurót adományozott a Vöröskeresztnek, a Bridgestone Csoport pedig további 2,5 millió eurót a UNHCR-nek (az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának Hivatala), a vállalat továbbra is vizsgálni fogja, hogyan tud segíteni a válság enyhítésében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink