Beszállítók Magyar cégek felé nyit a német autóipari klaszter

Magyar cégek felé nyit a német autóipari klaszter

autopro.hu | 2013.11.19 10:48

Magyar cégek felé nyit a német autóipari klaszter

Kecskemétre látogatott Észak-Rajna-Westfalia autóipari klaszterének képviselője. Lothar Schneider a helyi főiskola járműipari képzéséről is tájékozódott.

A német vendég a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán a Járműtechnológia Tanszék munkájával ismerkedett meg, majd a Szimikron Ipari Kft. tevékenységét is megtekintette. A találkozó a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) székházában megtartott eszmecserével zárult.

Egyeztetés a megyei iparkamara székházában

A kamarai megbeszélésen elhangzott, hogy a jól működő német klaszter megismerése a magyar klaszterek vezetőin túl hasznos lehet azoknak a hazai kis- és középvállalkozásoknak is, amelyek német üzleti kapcsolatokat szeretnének kiépíteni. A német tartomány fővárosában, Düsseldorfban gyártják a Mercedes Sprintert. Lothar Schneider klasztermenedzser hangsúlyozta: szívesen működnének együtt magyarországi autóipari klaszterekkel. A hírös beszállítói klaszterrel már meg is kezdték a mindkét fél számára előnyökkel járó kooperáció előkészítését.

Amint Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere rámutatott, városukban három akkreditált klaszter működik, mindegyik érintett az autóipar területén. Ezek tevékenységének célja, hogy minél több vállalat kerülhessen a beszállítói körbe: nem csupán Magyarországon, akár Németországban is.

A találkozó résztvevői

Gaál József, a BKMKIK elnöke hozzátette: a három kecskeméti klaszternek összesen több mint 100 vállalkozás a tagja, amelyek összesített árbevétele éves szinten 100 milliárd forint körül alakul. A lehetőségek bővítése nemcsak bevételüket növelné, hanem újabb munkahelyeket is teremthetne Bács-Kiskun megyében.

Kiemelt Partnereink