Beszállítók Innovációs élményközpontot nyitott a Bosch Rexroth Budapesten

Innovációs élményközpontot nyitott a Bosch Rexroth Budapesten

autopro.hu | 2023.09.08 13:23

Innovációs élményközpontot nyitott a Bosch Rexroth Budapesten

Fotó: Bosch Rexroth

A Gyömrői úti Bosch telephelyen az ország első innovációs központja a legmodernebb gyártástechnológiai vívmányokkal várja az érdeklődőket. A CU.BE különlegessége, hogy az itt található eszközöket már a gyakorlatban is használják, így az ide látogatók interaktív módon találkozhatnak az aktuális ipari technológiákkal és trendekkel.

A Bosch Rexroth a világ egyik legnagyobb ipari vállalataként az innovatív technológiák fejlesztésében is az élen jár. Ezeknek a találmányoknak, mérnöki megoldásoknak széleskörű alkalmazása utat nyithat egy hatékonyabb, versenyképesebb és zöldebb ipari környezet felé, ezért a cég szakemberei a CU.BE falain belül mutatják be a modern gyártásban rejlő lehetőségeket a nagyközönség számára.

Ipar 4.0 testközelben

A CU.BE-ban a negyedik ipari forradalom kézzelfoghatóvá válik. A hely egy futurisztikus időfolyosóból és egy élménytérből áll, előbbiben az ipari forradalmak évszázadain lehet keresztül utazni, utóbbiban pedig megismerhetőek és kipróbálhatóak a jelenlegi csúcstechnológiát képviselő ipari megoldások. Minden eszköz a digitalizáció, a fenntarthatóság és a hatékonyság elvei mentén épül fel. Működés közben láthatóak itt többek között kollaboratív robotok, intralogisztikai robotok, egy ipari hidraulikával finomvezérelhető kávéfőző és egy miniatűr gyártósor, amivel akár a kiterjesztett valóságban is lehet gyártani egy holografikus szemüveg segítségével.

Fotó: Bosch Rexroth

A CU.BE-ban található gyártástechnológiai alkalmazások nem csak önmagukban érdekesek, hiszen ezek egytől-egyik szenzorokkal felszerelt, folyamatosan adatokat küldő-fogadó berendezések, amik egy gyártási ökoszisztémát alkotnak. Az Ipar 4.0 lényege, hogy a hálózatba kapcsolt eszközökből nyert adatokkal fejlett analitikai szoftverek optimalizálják a folyamatokat, így előre láthatóak az esetleges meghibásodások, javul az energiahatékonyság, nő a termelékenység.

Az együttműködés tere

A Bosch Rexroth-nál felismerték, hogy ügyfeleik a legkülönfélébb egyedi problémákkal néznek szembe, így a CU.BE-ot már az elejétől egy olyan inspirációs színtérnek szánták, ahol az ipari szereplők a saját kihívásaikra tudnak az Ipar 4.0 eszköztárával megoldást keresni, szakértői segítséggel. Nem csak a cég partnereit, de mérnököket és startupokat is várnak tematikus rendezvényekre, workshopokra, illetve egyetemisták és középiskolás csoportok számára is számos programmal, versennyel készülnek.

Akár tanulható is itt az Ipar 4.0

A technológia fejlődésének üteme komoly kihívás elé állítja azon hazai vállalkozásokat, ahol lépést szeretnének tartani és kiaknázni a modern gyártás minden előnyét. A CU.BE-ban ezért széleskörű ipari oktatások is elérhetőek, amik az ott található eszközökön bemutatva gyakorlatorientáltan vezetik be a tanulókat a sokszínű ipartechnológiai alkalmazások világába. A hitelesített oktatók szoros együttműködésben állnak a fejlesztő mérnökgárdával, így biztosítják, hogy a leghasznosabb és használhatóbb tudásanyag kerüljön átadásra.

Látogasson el az exkluzív CU.BE túrákra!

Ha átélné az innovációt, ha szeretné megismerni a jövő gyárát, regisztráljon a Bosch Rexroth túráinak egyikére! Kérjük, vegye figyelembe, hogy az élményközpont látogatása kizárólag előzetes regisztráció és az azt követő visszaigazolás után lehetséges!

A Bosch Rexroth a hajtás- és vezérléstechnika egyik vezető szállítójaként világszerte hatékony, erőteljes és biztonságos gépipari megoldásokat kínál, legyen szó bármilyen típusról vagy méretről. A vállalat a mobil alkalmazások, a gépipari alkalmazások, a tervezés, és a gyártásautomatizálás piaci szegmenseiben egyesíti világszintű alkalmazástechnikai tapasztalatát. A Bosch Rexroth intelligens komponensei és testreszabott megoldásai és szolgáltatásai útján alakítja ki a teljes mértékben hálózatba kapcsolt alkalmazásokhoz szükséges környezetet. A Bosch Rexroth a hidraulika, az villamos hajtások és vezérlések, a hajtómű-technológia és a lineáris mozgatás- és szereléstechnika, továbbá az IoT-szoftverek és interfészek területein kínál ügyfeleinek megoldásokat.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink