Beszállítók Gyárépítéssel küzd a chiphiány ellen a Samsung

Gyárépítéssel küzd a chiphiány ellen a Samsung

autopro.hu/P.B. | 2021.11.26 17:17

Gyárépítéssel küzd a chiphiány ellen a Samsung

Fotó: Samsung

A chiphiány továbbra is az egyik legnagyobb kihívás a járműiparban. A megoldás születik meg egyik napról a másikra, azonban egyre több vállalat tesz lépéseket az ügy érdekében – a Samsung most egy új gyár építésével növeli kapacitásait.

A Samsung körülbelül 17 milliárd dollár értékben épít új gyárat az Egyesült Államokban, a Texas államban található Taylor városában. A gyár Austintól nem messze épül, ahol a Samsung első amerikai félvezető-gyára működik 1990-es évek vége óta.

Az építkezés megkezdését 2022 első felére tervezi a dél-koreai cég, az üzem pedig 2024 végére már meg is nyithatja kapuit – jelentette be a világ legnagyobb memóriachip-, okostelefon- és televíziógyártója. A projektet támogatja az Egyesült Államok kormánya is.

A Samsung ezzel a beruházással is szeretne hozzájárulni a globális chipellátás stabilizálásához – mondta Kim Ki Nam, a vállalat félvezetőkkel foglalkozó ágának alelnöke.

Kulcsfontosságú helyszín

Az új létesítményben „fejlett folyamattechnológián alapuló termékeket” gyártanak majd mobilalkalmazásokhoz, 5G-s adatátvitelhez, nagyteljesítményű számítástechnológiai megoldásokhoz és mesterséges intelligenciához. A gyár több mint ötmillió négyzetméteres területet foglal majd el, és a dél-koreai Pyeongtaek mellett a Samsung globális félvezetőgyártásának kulcsfontosságú helyszíne lesz.

A beruházással közvetlenül több mint kétezer munkahelyet hoz létre a Samsung a környéken, de közvetve további ezres nagyságrendben ad majd munkát a helyieknek – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink