Beszállítók Gödri István: Minden nap csak egy lépéssel kell többet megtennünk a versenytársainknál

Gödri István: Minden nap csak egy lépéssel kell többet megtennünk a versenytársainknál

autopro.hu/P.M. | 2018.01.09 06:26

Gödri István: Minden nap csak egy lépéssel kell többet megtennünk a versenytársainknál

Az egri Aventics ügyvezető igazgatója a címben szereplő egyszerű elvet vallja, szerinte ha ezt tartani tudják, a különbség hosszú távon látványos lesz a javukra.

Idei jubileumi évünk eredményekben és eseményekben gazdag volt. Azon felül, hogy ötvenéves a pneumatikagyártás Egerben és 10 éves a Pneumobil verseny, vállalatunk 2017-ben még tovább növekedett: 10 százalék feletti árbevétel növekedéssel zárjuk az idei évet, a tavalyihoz képest, létszámunk pedig több mint 50-nel gyarapodott – olvasható az Aventics Hungary oldalán az ügyvezető igazgató, Gödri István év végi összefoglalójában.

Mint írják, 2016-ban felállított fejlesztési osztályukon már 14 mérnök dolgozik, ez a szám pedig várhatóan jövőre megkétszereződik. Elnyerték az Év gyára 2016 címet, átadták első oktató termüket a Debreceni Egyetemen, minisztériumi felkérésre pedig megnyitották kapuikat a Modern Gyárak Éjszakáján.

Gödri István összefoglalójából kiderül az is, hogy 2008-ban kezdtek digitalizálni. Harmincezer alkatrésszel dolgoznak, melyeket 600 beszállítótól kapnak, ebből pedig több mint 20 ezer különböző terméket állítanak elő úgy, hogy megrendeléseik 92 százaléka 50 darab alatti tétel. Ezek az adatok egyértelművé teszik, hogy rákényszerültek folyamataik automatizálására, egyszerűsítésére. Elindultak a robotizáció irányába is, élnek az ipari internet adta lehetőségekkel, s így – a vevői és a tulajdonosi elvárásoknak is megfelelve – javítani tudják hatékonyságukat, a minőséget, kiszállítási pontosságukat, versenyképességüket is.

– Akiket kerestünk, azokat sikerült is megtalálnunk – írja Gödri. – Mivel nem kampányszerűen, hanem egyesével vesszük fel dolgozóinkat, így minden egyes jövőbeni munkavállalónkra odafigyelhetünk, függetlenül attól, hogy a gyártásban vagy irodai területen dolgozik. Igényesek vagyunk a jelentkezőkkel szemben, talán ezért is ilyen alacsony nálunk a fluktuáció.

(Fotó: pneumatika.hu)

Kiemelt Partnereink