Beszállítók Continental-vezér: 2023 előtt nem oldódik meg a chipválság

Continental-vezér: 2023 előtt nem oldódik meg a chipválság

autopro.hu/Sz.N. | 2021.09.07 17:22

Continental-vezér: 2023 előtt nem oldódik meg a chipválság

Nikolai Setzer, a Continental vezérigazgatója. | Fotó: Continental

A Continental-vezér Nikolai Setzer nem hisz benne, hogy létezne gyors megoldás a chiphiány kezelésére. „Még nyakig benne vagyunk” – kezdett bele beszédébe a müncheni IAA autóipari kiállításon.

Az autóipari beszállító vállalat ennek megfelelően alacsonyabb gyártási kapacitással tervez, továbbá várakozásai szerint az ipar félvezetők iránti nagymértékű kereslete a jövőben is komoly feszültséget okoz. A Continentalnál abból indulnak ki, hogy az autóipart a következő évben is sújtja még a chipválság – fejtette ki a müncheni IAA autóipari kiállításon Nikolai Setzer, a vállalat vezérigazgatója. „Még mindig a chipválság kellős közepén vagyunk, ebből kifolyólag nehéz lenne előrejelzésekbe bocsátkozni” – mondta a vezető, aki a helyzetet rendkívül változékonynak értékelte.

Legutóbb Malajziában, Vietnamban és a Fülöp-szigeteken kényszerültek chipgyártók ideiglenes üzembezárásra. Továbbra is magas a chipek iránti kereslet az autókban egyre nagyobb számban történő alkalmazásuk miatt, az újonnan létrejövő gyárak üzembe állásához pedig időre van még szükség. „Legalább 18-24 hónap kell egy új gyár létrehozásához” – mondta Setzer. Ezek alapján önmagában már „fizikai képtelenség jelentős mértékű kapacitásnövekedésről beszélni 2023 előtt”.

Kiemelt Partnereink