Beszállítók Büntetésre számít a Vitesco

Büntetésre számít a Vitesco

autopro.hu/P.B. | 2021.12.23 09:19

Büntetésre számít a Vitesco

Fotó: Continental

A Vitesco idén sikeresen kivált a Continentalból, azonban ez nem jelenti azt, hogy az anyavállalat korábbi hajtásokért felelős részlegét ne érné el a Conti dízelbotránya. A Vitesco egy komolyabb összeget elkülönített a büntetésre.

Mint ismert, a Continental korábbi, hajtásokkal foglalkozó részlege az idei év során Vitesco Technologies néven önállósodott. Közben az anyavállalat viszont belekeveredett a dízelbotrányba, mint a Volkswagen Csoport beszállítója – és ez az ügy a Vitescót sem kerülheti el, hiszen a kérdéses időben még a Conti része volt.

Most a Vitesco 80 millió eurót különített el a dízelbotránnyal kapcsolatos esetleges büntetésekre – melyeket a Continental vélhetően átruház a cégre, miután ez a részleg foglalkozott a hajtásokkal korábban.

Nem lesz vita

A Vitesco igazgatótanácsa egyre valószínűbbnek tartja, hogy a Conti a dízelbotrány kapcsán korábbi leányvállalatához fordul – írja az Automobilwoche.

Az ügyben nem várható vita, mert a kiváláskor a két cég megegyezett abban, hogy a Vitesco mentesíti a Continentalt minden olyan következmény alól, ami a hajtásrészleghez kapcsolódik. Ez vonatkozik a bírságokra is.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink