Beszállítók Bezuhant a Schaeffler profitja

Bezuhant a Schaeffler profitja

autopro.hu/P.B. | 2022.08.05 08:17

Bezuhant a Schaeffler profitja

Fotó: Schaeffler

A német járműipari beszállító Schaeffler profitja a felére esett vissza az elmúlt negyedévben az előző év azonos időszakához képest. A vállalat több tényezőt is megnevezett a rossz eredmény okaként.

Hirdetés

A Schaeffler számára a második negyedévben a megnövekedett költségek és a kínai koronavírus-zárlatok okoztak komolyabb fejtörést. A speciális hatásoktól megtisztított kamat- és adózás előtti eredmény bő harmadával, 200 millió euróra esett vissza a tavalyi év azonos időszakához képest a társaság bejelentése szerint.

A profit a felére, 113 millió euróra (körülbelül 55 milliárd forint) csökkent. A beszerzési költségek meredek emelkedését az áremelések csak részben tudták ellensúlyozni, ugyanakkor a menedzsment fenntartotta az évre vonatkozó előrejelzését.

Összességében az árbevétel 9,7 százalékkal 3,79 milliárd euróra nőtt. Az általános iparral folytatott üzletmenet továbbra is jól teljesített, ugyanakkor az autóipari beszállítói üzletágban csak 1,3 százalékos növekedést sikerült elérni. Különösen a kínai régió okozott visszaesést – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink