Beszállítók Bemutatta tanulmányautóját a Webasto

Bemutatta tanulmányautóját a Webasto

autopro.hu/P.B. | 2021.04.23 08:18

Bemutatta tanulmányautóját a Webasto

Fotó: Webasto

A Kínában bemutatott járművel a különböző innovatív technológiákat demonstrálja a Webasto. Az autóban különösen fontos szerep jut a tetőnek, ami az egyes időjárási helyzetekhez igazodik. Erre szüksége is lesz a kínai debütáláshoz.

A Webasto tanulmányautójának teteje háromdimenziósan alakítható modulokból, például polikarbonátból. Ez azért fontos, mert így aerodinamikai szempontból a lehető legjobb a szenzorok és a lidarok telepítése a tetőn, hiszen nem „lógnak ki” az egyes alkatrészek.

A különböző érzékelők a Webasto szerint minden időjárási helyzetben működőképesek lesznek, ehhez vízzel és levegővel működő tisztítóberendezéseket is kínál a cég.

A jármű másik különlegessége egy panorámatető, integrált érzékelőkkel. Ez az üvegtető nyitható, mégis merev.

Ízelítő az új akkumulátorból

Az autóba az egyik olyan akkumulátor került bele, melynek sorozatgyártását a jövő évben tervezi megkezdeni a Webasto Dél-Koreában. Az egyik akku 509,9 kilowattórás, a másik 68,7.

A megfelelő fűtés érdekében olyan fűtőtestet alakított ki a vállalat az autóban, ami szinte veszteség nélkül alakítja át az elektromos áramot hővé, és az utastér mellett az akkut is fűti. Ennek köszönhetően mínusz 40 Celsius-foktól plusz 50-ig megállja a helyét a jármű, ami Kínában szükséges is – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink