Beszállítók Az iPhone után autókra szakosodna a Foxconn és az Apple

Az iPhone után autókra szakosodna a Foxconn és az Apple

autopro.hu/P.B. | 2021.08.25 09:17

Az iPhone után autókra szakosodna a Foxconn és az Apple

Fotó: MTI

Az Apple és a Foxconn együttműködése régre nyúlik vissza. A Foxconn az Apple legnagyobb beszállítója, az iPhone-ok gyártásából is alaposan kiveszi a részét a tajvani technológiai vállalat. Könnyen lehet, hogy a járműiparban is együttműködnek majd a cégek.

Ismert, hogy a Foxconn komoly járműipari terveket szövöget – bár egyelőre még nem tudott saját elektromos autót gyártani a vállalat, de már kötött megállapodást a Stellantis-szal, a Teslával és a BMW-vel is egyes alkatrészek szállításáról, míg a Geely-vel egy komplett autó elkészítésén is együtt dolgozik a cég.

Gyártóként és beszállítóként is nagy tervei vannak a Foxconn-nak, a vezérigazgató, Young Liu célja, hogy 2025-re a világ elektromos autóinak öt százalékába a Foxconn szállítsa a szoftvereket.

A Manufacturing Global szerint jó esély van arra, hogy az Apple is részt fog venni a Foxconn járműipari projektjeiben – mindezt úgy, hogy az Apple maga is beszállna az elektromos autók piacára, és 2028-ra már saját járművet gyártana.

A lap meg nem erősített információi szerint az Apple is köthet megállapodásokat más járműipari szereplőkkel, míg a Foxconn-nal egy közös vállalkozást is indít az elektromos autók gyártásának érdekében.

Kiemelt Partnereink