Beszállítók Az együttműködő robotok miatt kap díjat a Universal Robots technológiai vezetője

Az együttműködő robotok miatt kap díjat a Universal Robots technológiai vezetője

autopro.hu/Sz.F. | 2018.05.25 15:22

Az együttműködő robotok miatt kap díjat a Universal Robots technológiai vezetője

Esben Østergaard, az együttműködő robotok területén tevékenykedú Universal Robots technológiai vezetője és társalapítója kapja az automatizálási ipar egyik rangos kitüntetését, az Engelberger Robotikai Díjat.

Østergaard felel a Universal Robots együttműködő robotkarjainak fejlesztéséért. Az Engelberger díjátadó ünnepséget június 20-án tartják Münchenben, az Automatica 2018 kiállítás és a Nemzetközi Robotikai Találkozó részeként.

– Rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy egy olyan díjat kaptam meg, amit Joseph Engelbergerről neveztek el, aki a robotikával forradalmasította az ipari gyártási folyamatokat – mondta Esben Østergaard.

Esben Østergaard vezeti azt a fejlesztőcsapatot, amely elsőként alkotta meg a felhasználóbarát, ám mégis kifinomult, egy intuitív tablet felületen történő 3D-s robotprogramozást. Ezzel a megoldással bármiféle előzetes programozási tapasztalattal nem rendelkező felhasználók is gyorsan képesek beprogramozni és működtetni az UR robotokat. Ezen kívül a robot hatóerejét és biztonsági funkcióit is ő fejlesztette ki. Abban az esetben, ha egy robot és egy ember véletlenül összeütközne, a robot automatikusan leáll a munkával és nem okoz semmiféle testi sérülést, az érvényben lévő erő- és nyomatékkorlátozási követelmények tiszteletben tartásával. E funkcióknak köszönhetően a jelenleg alkalmazásban lévő UR robotok túlnyomó többségének nincs szüksége biztonsági kerítésre, ami tökéletes összhangban van az együttműködő robot koncepciójával.

Kiemelt Partnereink