Beszállítók Árpásy Béla: jól látható az autóipar növekedése

Árpásy Béla: jól látható az autóipar növekedése

autopro.hu | 2014.11.07 08:41

Árpásy Béla: jól látható az autóipar növekedése

A Szövin Székesfehérvár Kft. alapító ügyvezető igazgatójával beszélgettünk az Automotive Hungary helyszínén.

Hirdetés

– Mivel foglalkozik a cégük?
– A megrendelő és/vagy a szállító megbízásából, független harmadik félként minőségátvételi-ellenőrzési szolgáltatásokat nyújtunk, válogatásokat, illetve, amennyiben szükséges, kisebb javításokat is végzünk. Ezt leggyakrabban a saját telephelyünkön oldjuk meg, de igény szerint a megrendelőink telephelyén is rendelkezésre állunk. Cégfilozófiánk alapján megbízható, stabil szolgáltatásokkal segítünk üzleti partnereinknek problémáik megoldásában, mindez rugalmas, kreatív csapatmunkával párosul. Ma már csak autóipari cégek a partnereink. Számos belföldi és külföldi szállítóval állunk üzleti kapcsolatban. Meghatározóan Székesfehérvár környékén termelő autóipari cégeknek, elsősorban a DENSO-nak és e vállalat beszállítóinak dolgozunk. Megrendelőink között van a Linamar Hungary Zrt., a Matro Kft., a Sealtech Bt., a Wescast Industries és a SEWS is. Hosszútávú együttműködést építettünk ki a Burgmaier Technologies Co.KG-val, a GKN Sintered Metalsszal, a Sumitomo Electric Sintered Components GmbH.-val és a Raeuchle Co. KG-val is.

Árpásy Béla a Bánki Donát Műszaki Főiskolán gyártástechnológusként végzett, majd pénzügyi és számviteli ismereteket szerzett. Dolgozott a Videoton Rádiógyárban, a Philips Kft.-ben, majd a Szövin Innovációs Irodában, a Szövin Székesfehérvár Kft. alapítója és ügyvezető tulajdonosa

– Hogyan értékelik az idei évet, mit várnak jövőre?
– Idén több megrendelést kaptunk, ebből is jól látható az autóipar növekedése Magyarországon. Az erős versenyhelyzet ellenére szeretnénk megtartani piaci pozíciónkat, illetve új megrendelők felkutatásával egyre több céggel akarunk együtt dolgozni.

– Milyen fejlesztéseket, beruházásokat terveznek a jövőben?
– Jelentős technológiai fejlesztést tervezünk, főleg mérőműszerek és speciális szoftverek beszerzését szeretnénk megvalósítani.

A Szövin standja

– Mit várnak az Automotive Hungary kiállítástól?
– Egy standdal vagyunk jelen a rendezvényen, és azt várjuk, hogy az iparágban résztvevő cégek megismerjék és egyre többen igénybe vegyék szolgáltatásainkat.

Kiemelt Partnereink