Beszállítók Áprilistól csökkentett üzemre áll a thyssenkrupp

Áprilistól csökkentett üzemre áll a thyssenkrupp

autopro.hu/P.B. | 2022.03.22 06:18

Áprilistól csökkentett üzemre áll a thyssenkrupp

Fotó: MTI

Áprilistól rövidített munkaidőre áll át a thyssenkrupp acélgyártó részlege, valamint az autóalkatrészekkel foglalkozó divíziót is érintik a válság hatásai. Leállások helyett a rövidített munkaidőt preferálják a dolgozók.

Hirdetés

Német sajtóértesülések szerint a thyssenkrupp üzemi tanácsa rövidített munkaidővel reagálna az orosz-ukrán háború hatásaira. A konfliktus elhúzódása akár leépítéseket is hozhat a thyssenkrupp acélgyárakban, ezt szeretnék mindenképpen elkerülni a dolgozók. A rövidített munkaidő bevezetéséről március 25-én hoznak döntést.

A rövidített munkaidőt áprilisban vezetnénk be, de nem azonnal – mondta Tekin Nasikkol, az üzemi tanács vezetője. A megállapodás körülbelül 17 ezer alkalmazottra vonatkozik, de nem tartoznak az érintett üzemek közé a leányvállalatok, így például a gelsenkircheni Electrical Steel, valamint a rasselsteini és hohenlimburgi telephelyek sem.

A megállapodást a thyssenkrupp is megerősítette, így a március 25-e döntés inkább csak formaságnak tűnik – írj az Automobilwoche.

Nem lehet tudni, meddig lesz szükség az intézkedésre

Nasikkol szerint a tervezett megállapodás alapján a cég az első három hónapban a fizetés 85 százalékára, utána annak 90 százalékára emeli a rövidített munkaidő pótlékát. Ezenkívül a munkavállalók napi átalánydíjat is kapnak, ami első tíz napban 10 euró, majd 15 euró lesz.

Az ukrajnai helyzettől függ, hogy meddig tartana a rövidített munkaidő, ezt egyelőre nem tudják megjósolni. A thssenkrupp március 16-án jelentette be, hogy a háború miatt az üzleti fejlődésének megtörésére, és ellátási nehézségekre számít.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink