Beszállítók Akkumulátor-alapanyag gyárat létesít a BASF

Akkumulátor-alapanyag gyárat létesít a BASF

MTI/autopro.hu | 2020.02.12 15:22

Akkumulátor-alapanyag gyárat létesít a BASF

Fotó: BASF

Évi 400 ezer elektromos autó akkumulátorának előállításához szükséges katódegység gyártásához létesít üzemet Németországban a BASF vegyipari konszern. A BASF azt ígéri, hogy a schwarzheidei telephely moduláris felépítése lehetővé teszi a termelés gyors felfutását. A gyár a finnországi üzemében gyártandó úgynevezett prekurzor (PCAM) anyagokat fogja az akkuegységekben felhasználni.

Évi 400 ezer teljesen elektromos autó akkumulátorának előállításához szükséges katódegység gyártásához létesít üzemet Németországban a BASF vegyipari konszern.

A BASF közleménye szerint a brandenburgi Schwarzheide városban tervezett üzem a BASF finnországi gyárából szállított alapanyagokból állít majd elő elektromos autók akkumulátoraihoz katódegységeket.

A schwarzheidei gyárban a energiatakarékos gáz és gőzturbina-erőművét jelenleg is korszerűsítik, hogy még gazdaságosabb lehessen az energiafelhasználás. A finnországi Harjavalta melletti gyár pedig víz, szél és biomassza erőmű segítségével jut majd energiához, így válik lehetővé, hogy a katódanyag előállítása valóban alacsony CO2-lábnyomot hagyjon, áll a vállalat közleményében.

A finnországi gyár létesítésének a tervét a BASF már korábban bejelentette.

A cég finnországi és németországi üzemeiben 2022-ben kezdődik meg az akkumulátor-alapanyagok gyártása. Az üzemek évente 400 ezer teljesen elektromos autó akkumulátorához szükséges mennyiségű katódegységet állítanak majd elő.

Az 1865-ben Badenben alapított BASF-nek világszerte 122 ezer alkalmazottja van, ebből 75 ezer Európában, 20 ezer Észak-Amerikában.

Kiemelt Partnereink