Beszállítók Akkugyárat épít Németországban a kínai SVolt

Akkugyárat épít Németországban a kínai SVolt

autopro.hu/P.B. | 2020.11.18 08:23

Akkugyárat épít Németországban a kínai SVolt

Fotó: SVolt

A kínai Great Wall Csoport autóihoz akkumulátorokat gyártó SVolt Németországban, a Saar-vidéken épít gyárat. A beruházás 2023-ra fejeződhet be, teljes kapacitásával pedig akár évi félmillió elektromos autó kiszolgálására is alkalmas lehet.

Egy online sajtótájékoztatón jelentette be Peter Altmeier német gazdasági miniszter, hogy a kínai SVolt gyárat épít az országban, a Saar-vidéken. A tartomány rendelkezik a megfelelő, jól képzett munkaerővel az üzem kiszolgálásához. Az SVolt gyára akár kétezer embernek is munkát adhat.

A gyár több épületből áll majd, az átadás 2023-ban várható. Az üzem teljes kapacitáson évi 24 gigawattórányi akkumulátor előállítására lesz képes, ez az autók méretétől függően 300 ezer és 500 ezer jármű kiszolgálására lehet elegendő egy évben. A gyárban lítium-ionos akkumulátorokat fognak készíteni.

A beruházás kétmilliárd euróba kerülhet, az építkezés 2021 harmadik negyedévében kezdődhet meg, befejezése pedig 2023-ban várható, ám 2022-től részben megkezdődhet a termelés.

Zöld akkumulátorokat gyártanak majd

Kai-Uwe Wollenhaupt, az SVolt európai vezetője szintén egy videókonferencián beszélt arról, hogy a cég teljes mértékben megújuló energiát fog használni a gyártáshoz, az akkumulátorok pedig átlátható életciklussal rendelkeznek majd, ami azt jelenti, gondoskodnak az újrahasznosításukról is.

Wollenhaupt elmondta, hogy az SVolt egy kutató-fejlesztő központot is létrehoz Németországban, valamint a német egyetemekkel és kutatóintézetekkel is szeretnének együttműködni – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink