Beszállítók A nehézségek ellenére is sikeres évet zárt a Gimex

A nehézségek ellenére is sikeres évet zárt a Gimex

Pörge Béla | 2021.12.29 08:23

A nehézségek ellenére is sikeres évet zárt a Gimex

Fotó: Gimex

Csonka Szabolcs, a Gimex Hidraulika Kft. értékesítési vezetője értékelte a vállalat évét az autopro.hu-nak. A cég jelentős forgalomnövekedést produkált, leállások nélkül végig dolgozta az évet, valamint a környezetvédelem terén is nagyot lépett előre.

- Milyen évet zár a Gimex? Mi volt a legfontosabb esemény a cég életében idén?

- Elmondhatjuk, hogy a világgazdaságban zajló változások, a dráguló alapanyagok és energiaköltségek, az alkatrészhiány és a járványügyi helyzet ellenére sikeres és eredményes évet zár a Gimex. A forgalomnövekedés mellett büszkék vagyunk, hogy ebben az évben is - ugyanúgy, mint 2020-ban - rendes munkaidőben tudtunk ügyfeleink rendelkezésére állni. 2021-ben hétszeres Business Superbrands és hatszoros MagyarBrands díjasok lettünk, amely részünkre egy nagy elismerés a munkánkért.

Csonka Szabolcs, a Gimex Hidraulika Kft. értékesítési vezetője

Csonka Szabolcs, a Gimex Hidraulika Kft. értékesítési vezetője | Fotó: Gimex

- Hogyan alakult a vállalat forgalma? Várhatóan hogyan alakulnak a cég idei számai?

- A 2020-as évhez képest 17 százalékos forgalom növekedést érünk el a 2021-es évben, ami több mint 1,2 milliárd forintot jelent. Immár a nyolcadik évben lépjük át a nettó 1 milliárdos forgalmat, amely 2013-ban még elérhetetlen célnak tűnt számunkra.

- Milyen fejlesztéseket hajtottak végre ebben az esztendőben?

- Az idei évben a legnagyobb fejlesztésünk a saját erőből megvalósított 38 kilowattos napelem-rendszer. A 94 darab panel a nyár végén került beüzemelésre a szerviz épületünk tetején és a cég teljes energiaigényét biztosítja. A Gimexnél fontosnak tartjuk a környezettudatosságot. Úgy érezzük, ezzel még többet tudunk tenni a fenntarthatóbb, zöldebb jövőért.

- Érinti a Gimex működését a chiphiány és a nyersanyaghiány? Ha igen, hogyan?

- Késő ősztől érezhető a visszaesés az autóiparban a chiphiány miatt. Ez gyűrűzött be a teljes beszállítói láncba. Az autógyárak leállását tovább tetőzte a koronavírus ismételt terjedése. Sokan a betegség vagy a karantén miatt nem tudtak dolgozni, amely a termelés és az újabb beruházások kitolódását eredményezi. Az otthoni munkavégzés bizonyos projektek esetében nehezíti a kivitelezést, főleg egy-egy komplexebb berendezés, gyártósor tervezésekor és beüzemelésekor. A nyersanyag-hiány, illetve a nyersanyagárak szinte percről percre történő emelkedése mindenki számára óriási kihívás. A Gimexet is érinti a jelenlegi probléma, hiszen a munkahengergyártók és szervizek partnerei vagyunk alapanyag raktárunkkal, amely krómozott rudakat és hónolt csöveket tartalmaz. A Gimex folyamatosan keresi az újabb lehetőségeket és kibővült raktárkészletével igyekszik a nehézségeket minimalizálni, az ügyfeleket teljes mértékben továbbra is kiszolgálni. Nem tehetünk mást, alkalmazkodnunk kell mindig az aktuális piaci környezethez. A következő évben is az alapanyagok jelentős drágulásával kell számolni, nem beszélve a meghosszabbodott szállítási határidőkről.

- Mik a terveik a jövő évre nézve?

- Számos belső folyamatot optimalizáltunk, továbbá a mai kor elvárásaihoz fejlesztettük és folyamatosan fejlesztjük az infrastruktúránkat. Időben elkezdődött a tervek szerint jövőre induló nagyobb beruházásunk előkészítése, amellyel a Gimex teljes telephelye megújul. A jelenlegi épületek felújítása, átalakítása és korszerűsítése mellett a szervizszolgáltatásainkat és a jelenlegi raktárkészletet fogjuk jelentősen fejleszteni. Ennek köszönhetően partnereink igényeit még magasabb szinten tudjuk kiszolgálni.

Tetszett ez a cikk? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink