Beszállítók Megugorhat a Ganz bevétele a külföldi megrendelések miatt

Megugorhat a Ganz bevétele a külföldi megrendelések miatt

MTI | 2016.03.17 09:14

Megugorhat a Ganz bevétele a külföldi megrendelések miatt

A Ganz EEG Kft. egy korábbi, ipari hőszivattyúkra vonatkozó megrendelés teljesítésével jó referenciát szerezhet nemzetközi üzleti tevékenységéhez bővítéséhez.

Hirdetés

A Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. megkezdte a tavaly júniusban gyártásba kerülő tíz darab nagy teljesítményű hűtővíz-szivattyú leszállítását az épülő Belorusz Atomerőműnek. A vállalat közlése szerint a mostani szivattyúkat további négy követheti, melyeket még idén átadnak a megrendelőnek.

A Ganz EEG Kft. igazgatója elmondta, hogy cégük első ízben kapott lehetőséget arra, hogy a korábbi sikeres oroszországi szállításaik nyomán részt vegyenek a Roszatom egyik külföldi projektjében is. A Roszatom azoknak a partnereinek biztosítja ezt a lehetőséget, akik eddigi teljesítményükkel már bizonyítottak – emelte ki Szitár-Csanádi Attila.

A Ganz EEG Kft. 2012 óta rendszeresen szállít atomerőművi berendezéseket Oroszországba, ezen felül termékeit hőerőműveknek is kínálja. A 2008-ban alakult magyar-orosz vegyesvállalat 51 százalékban a Roszatom, 49 százalékban a Ganz Holding tulajdona. A cégnél 150 alkalmazottat foglalkoztatnak, 2014-ben az árbevétel 950 millió forint volt. A Belorusz Atomerőmű, illetve a külföldi vállalatok megrendeléseinek várható növekedése miatt 2016-ban az árbevétel további emelkedésére számítanak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink