Beszállítók Kínában brillíroz a Valeo

Kínában brillíroz a Valeo

autopro.hu/Sz.K. | 2018.05.18 14:36

Kínában brillíroz a Valeo

A 2018-as Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon a Valeo is leleplezte legújabb elektromos, önvezető és összekapcsolt jármű technológiáit.

Hirdetés

Elektromos hajtáshoz kötődő megoldásai között, melyek lefednek minden járműtípust és szegmenst, a Valeo nagyon gazdaságos, kisfeszültségű, teljesen elektromos fejlesztéseit is bemutatta, melyek egy töltéssel 150 kilométeres távon tudják meghajtani kétüléses prototípusát, maximálisan 100 km/h sebességgel. A technológiát a sanghaji Jiao Tong Egyetemmel fejlesztették ki, mely ideális a kínai piac egyre gyorsuló elektrifikációs szükségleteinek.

A szalonon bemutatták a vállalat akkumulátorokhoz kifejlesztett hőelvezetési megoldásait is, melyek kulcsfontosságúak az akkumulátorok élettartama és az utazási hatótávolság szempontjából. Ezen kívül a Valeo leleplezte összekapcsolt légszűrőjét, mely segít megvédeni az utasokat a külső szennyezésektől és allergénektől.

A beszállító jelenleg vezető szerepet tölt be az önvezetés terén a piac egyik legszélesebb szenzorportfóliójának köszönhetően, így nem volt kérdés, hogy bemutatja automata lidar tisztító rendszerét is, mely lehetővé teszi a lidar érzékelőknek, hogy mindenkor optimálisan működjenek, az időjárási körülményektől függetlenül.

A világ legnagyobb autógyártó országaként Kína stratégiai piac a Valeo számára, hiszen a rendelések értékének 27, teljes értékesítésnek pedig 16 százalékát adta 2017-ben.

Kiemelt Partnereink