Beszállítók Hatvantonnás szerszámokat is fog gyártani a Spinto

Hatvantonnás szerszámokat is fog gyártani a Spinto

MTI | 2018.09.18 14:05

Hatvantonnás szerszámokat is fog gyártani a Spinto

Felavatták Miskolcon a Spinto Hungária Kft. nagyméretű szerszámokat tervező és gyártó cég új gyárát. Az új autóipari szerszámgépgyár 140 embernek ad munkát. A cég akár 60 tonnás szerszámokat is tud gyártani.

A Spinto Hungária Kft. Miskolc déli ipari parkjában megépült gyárának beruházásához a kormány 2,45 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott.

Pócs János, a cég ügyvezetőjének tájékoztatása szerint a termékek kétharmada megy majd exportra. Elmondta azt is, hogy 2020-ra már 15-20 millió eurós árbevételt terveznek.

Örvendetes, hogy az országban egyre több a magyar befektető, míg 2016-ban német és amerikai cégek fektettek be legtöbbet Magyarországon, tavaly a németek után már a magyarok voltak a másodikak, az idei év első felében pedig a magyar vállalatok hajtották végre a legtöbb beruházást mondta Szijjártó Péter csütörtökön Miskolcon, a Spinto Hungária Kft. nagyméretű szerszámokat tervező és gyártó cég új gyárának avatásán.

A magyar befektetők tulajdonában lévő autóipari beszállító társaság csaknem hatmilliárd forintból felépült üzemének átadásán a külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: a modern ipari forradalmat az autóipar vezényli, diktálja a tempót, Magyarország pedig elmondhatja, hogy az autóipar jelenti gazdaságának gerincoszlopát.

Kiemelt Partnereink