Beszállítók Felvásárlással felel a kiberbiztonsági kérdésekre a Continental

Felvásárlással felel a kiberbiztonsági kérdésekre a Continental

autopro.hu/Sz.K. | 2017.11.09 06:32

Felvásárlással felel a kiberbiztonsági kérdésekre a Continental

A Continental megszerezte az IT-biztonságspecialista Argust, a hannoveri vállalat ezzel a dolgok internetében való kompetenciáit erősíti.

Hirdetés

A hálózatba kapcsolt járművek kényelmet és biztonságot nyújtanak, azonban egyben extra biztonsági kockázatot is jelenthetnek: a hackerek betörhetnek a jármű rendszerébe és károkat okozhatnak abban, rosszabb esetben pedig akár át is vehetik felette (vagy legalábbis bizonyos területein) az iránytást. Jobb esetben ez mindössze zavaró, rosszabban pedig életveszélyes. Extrém esetekben akár baleseteket is okozhatnak így. Azért, hogy rendszere biztonságát garantálja, az Elektrobit – a Continental egyik leánya – átvette az izraeli Argus startupot, ami az IT-biztonság egyik vezető specialistája.

– Csak a biztonságos mobilitás intelligens mobilitás, mondta el Helmut Matschi. A Continental enteriőr részlegének feje hozzátette, az Argus Cyber Security átvételével az IT-biztonság terén bővítetették ki szolgáltatásaikat.

Az Argus-t az izraeli katonaság alapította meg, még 2013-ban. A vállalkozás hetven alkalmazottat foglalkoztat, és a világ minden tájáról dolgozik gyártókkal és beszállítókkal.

– Az Argus azzal a vízióval alapult, hogy minden járművet megvédjen a kiberfenyegetettségtől. Ehhez a teljes üzletágat lefedő, kiterjesztett kínálatot fejlesztettünk a járművek IT-biztonsága terén, melynek köszönhetően világszerte élen járunk e területen. Erőink átcsoportosításával a Continentallal és Elektrobittel abban a helyzetben leszünk, hogy ennek a víziónak valóra váltását felgyorsítsuk, mondta el Ofer Ben-Noon, az Argus vezérigazgatója.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink