Beszállítók A Continental aktívan elköteleződött a Vision Zero mellett

A Continental aktívan elköteleződött a Vision Zero mellett

autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.14 06:42

A Continental aktívan elköteleződött a Vision Zero mellett

A Continental Alváz és Biztonság, illetve Gumiabroncs egységei 2016 óta résztvevői az „Állítsuk meg a karambolt” kampánynak, amit a Global NCAP kezdeményezett. Az együttműködés oka, hogy felkeltsék a politikai döntéshozók, a flottamenedzserek, az újságírók és természetesen az autóvezetők figyelmét, hogy az olyan sofőrasszisztens rendszerek, mint az ESC, a vészfék asszisztens és a motorkerékpár ABS nagyobb biztonságot nyújtanak.

Hirdetés

Ezzel egy időben, kerék fronton a Continental emeli ki a megfelelő barázdamélység keréknyomás fontosságát. A földrajzi fókusz főként a fejlődő országokon van, mint Dél-Amerika és Ázsia gazdaságai, ahol a jármű felszereltségi szintek a biztonság szempontjából jóval az európai szint alatt vannak. Ezért az „Állítsuk meg a karambolt” kezdeményezést főként Brazíliában, Chilében, Ecuadorban, Malajziában és Thaiföldön indították, továbbá Kínában, Mexikóban és Indiában is lesznek események. A kampány lényege, hogy növeljék az útbiztonságot, és kevesebb legyen a halálos baleset az utakon.

A Continental kész a Vision Zero keretein belül ezt az ötletet megvalósítani, ezért a technológiai vállalat hosszú távú együttműködést kezdett a legnagyobb német automobil szövetséggel, az ADAC-kal, és célul a biztonságosabb vezetést tűzték ki.

A Continental felügyelőbizottságának tagja, Nikolai Setzer elmondta, hogy a gumiabroncsok az egyetlen kapcsolódási pontok az úthoz. Minden dinamikus erőt ezek továbbítanak az útra. A kritikus helyzetekben a technológia e szintjén az abroncs meghatározza, hogy a jármű időben meg tud-e állni. Most a vállalat partnereinek és a sofőröknek lehetőséget ajánl, hogy maguk is megtapasztalhassák vezetés közben, mi a különbség az alacsony keréknyomás és a nem megfelelő barázdamélység között.

Kiemelt Partnereink