Beszállítók A BPW nyerte a nagyvállalati targoncás versenyt

A BPW nyerte a nagyvállalati targoncás versenyt

autopro.hu/W.A. | 2016.09.23 12:10

A BPW nyerte a nagyvállalati targoncás versenyt

Hagyományteremtő szándékkal rendezett targoncás ügyességi versenyt a napokban öt szombathelyi nagyvállalat, a BPW-H, a Delphi, az EPCOS, az iQor és a LuK Savaria.

Hirdetés

A helyi nagyvállalatok évek óta megrendezik a nagyvállalati focitornát, de szakmai versenyben eddig nem mérték össze erejüket. Idén először – a BPW-Hungária Kft. kezdeményezésére – versenyt rendeztek a targoncás szakma legjobbjai részvételével.

A BPW-Hungária Kft. saját anyagmozgató dolgozói részére már kétszer is rendezett ügyességi versenyt. A szervezők nagyon ötletes, látványos pályát állítottak össze, így a rendezvény óriási sikert aratott a versenyzők és a szurkolók körében is. Ez adta az ötletet, hogy érdemes lenne kibővíteni a versenyzők körét, és a többi szombathelyi nagyvállalat targoncás dolgozóit is meghívni egy közös megmérettetésre.

„A szakma legjobbjai számára motiváció és elismerés, hogy bajnokok lehetnek, a többiek számára pedig nagy húzóerő, hogy ők is fejlesszék tudásukat és profik legyenek. Technológiánkból, az anyagok jellegéből adódóan nagyon sok anyagmozgatási feladatunk van, mintegy 250 fő dolgozik emelőgépekkel, targoncákkal. Fontos, hogy a targoncások a lehető legmagasabb szakmai színvonalon végezzék munkájukat. Ennek érdekében a vállalatunk saját gyakorlópályát is működtet, ahol nemcsak az új, hanem a tapasztalt kollégák is gyakorolhatnak” – fogalmazott Vass Tamás, a BPW-Hungária Központi Logisztikai vezetője.

A targoncások homlokvillás-, valamint gyalogkíséretű targonca és vontató kategóriákban mérhették össze tudásukat. A gyalogkíséretűek versenyét Pesti Krisztián, a Delphi munkatársa nyerte, a dobogón Major Zsolt és Janzsó Anita, az EPCOS dolgozói állhattak mellé. A homokvillás targonca kategóriában Hujber Imre és Papp József, a BPW munkatársai végeztek az első két helyen, harmadik az EPCOS-os Komáromi Zoltán lett. A vontatók versenyében Pataki László, BPW, Cenkoc János, BPW és Svertsits Márton, Delphi lett a végső sorrend.

Vállalati csapatok is versenyeztek, a Forma 1 szabályai szerint kategóriánként a 10 legjobb versenyző pontjai adódtak össze, és a legtöbb pontot gyűjtő csapat - 2016-ban a BPW-Hungária Kft. - vihette haza a vándorkupát.

Kiemelt Partnereink