Beszállítók 5,5 milliárdból bővített a bőr autóbelsőket gyártó Eagle Ottawa

5,5 milliárdból bővített a bőr autóbelsőket gyártó Eagle Ottawa

autopro.hu/G.I. | 2016.04.21 13:44

5,5 milliárdból bővített a bőr autóbelsőket gyártó Eagle Ottawa

Új, közel 17 ezer négyzetméteres üzemcsarnokban kezdődhet meg a termelés a járműipari beszállítónál, a fejlesztés révén 800 új munkahely létesül Szolnokon.

(MTI Fotó: Mészáros János)

Az Eagle Ottawa Kft. új szabászati üzemében több mint 1400 ember dolgozik, így a gyár két szolnoki üzemében összesen több mint 2000 embert foglalkoztat a cég.

Szalay Ferenc szolnoki polgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (MTI Fotó: Mészáros János)

Az egyesült államokbeli Lear csoporthoz tartozó Eagle Ottawa Hungary Kft. 2001-es megalapítása óta folyamatosan bővíti termelését, napjainkban több mint kétezer embernek ad munkát a térségben. Jelentős magyar beszállítói háttérrel rendelkeznek, és 2009 óta Szolnokon működik a vállalat európai kutatás-fejlesztési központja is. A társaság a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójaként, napjaink legkorszerűbb technológiáit alkalmazva 15 országban 95 autótípus gyártásában vesz részt.

A cég korábbi ügyvezetőjével készült interjúnk itt olvasható.

A hazánkban működő, a világ élvonalába tartozó vállalatok egyre hosszabb távra tervezik magyarországi jelenlétüket – közölte a fejlesztés átadásakor Varga Mihály. A miniszter megjegyezte: az elkészült beruházások egyre magasabb hozzáadott értékű termékek előállítását eredményezik, és egyre több vállalat hozza Magyarországra kutatás-fejlesztési tevékenységét is. A politikus a pozitív tendenciák közé sorolta, hogy 2015-ben közel 5600 milliárd forint értékű beruházás valósult meg az országban. A bővülés mértéke még a 2014-es rekordévhez viszonyítva is jelentősnek mondható, és a kormány a beruházási aktivitás további erősödésére számít – tette hozzá.

Kiemelt Partnereink