Beszállítók 225 millió forintból fejleszthet a kunszentmártoni beszállító

225 millió forintból fejleszthet a kunszentmártoni beszállító

MTI | 2015.01.13 12:57

225 millió forintból fejleszthet a kunszentmártoni beszállító

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) 225 millió forintot fektet be a kunszentmártoni UT Automotive Kft. autóipari beszállító cégbe - közölte a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. kedden.

A vállalkozást tavaly alapította a fémmegmunkálásra specializálódott UniTrade M&M Kft., amely leányvállalatba szervezte ki az autóipari alkatrészek gyártását. Az újonnan indított társaság nemzetközi első vonalbeli gyártók számára szállít. Ebben a szegmensben az anyacég már jó hírnevet és megrendelőket szerzett, így a leányvállalat jó kilátásokkal rendelkezik értékesítésének felfuttatására, amelyhez újabb kapacitásbővítés vált szükségessé.

A bővítés finanszírozáshoz a társaság pénzügyi befektetőt keresett. Makra Tibor, az UT Automotive ügyvezetője - egyben az anyavállalat tulajdonosa - a közleményben kifejtette: "csendestársat szerettünk volna a többségi tulajdon megtartása mellett, azzal a középtávú lehetőséggel, hogy ha a terveink bejönnek, akkor ez az új cég visszakerülhessen a családi vállalkozásunk tulajdonába".

A Széchenyi Tőkealap tőkebefektetése két ütemben valósulhat meg. A forrásból a társaság új gépeket és berendezéseket vásárol, illetve a gyártáshoz szükséges forgóeszközigényt is biztosíthatja majd. Az anyacég saját fejlesztésű, a milliméter ezredrészén (1 mikron) belüli pontosságú, precíziós megmunkálásra képes technológiáját bocsátja a társaság rendelkezésére.

A dél-alföldi vállalkozás telephelye a leghátrányosabb helyzetű kistérségek közé tartozik, és úgynevezett szabad vállalkozási zónában van, a cég az ebből adódó lehetséges kedvezményekkel és pályázati lehetőségekkel is élni tud a jövőben a közlemény szerint. A cég dolgozói létszámát folyamatosan növelve több mint 50 fő felvételét tervezi.

Az anyavállalat, az UniTrade M&M Kft. 1996-ban alakult. A társaság több mint 100 alkalmazottat foglalkoztat.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az UniTrade M&M Kft. árbevétele 2013-ban meghaladta az egymilliárd forintot az előző évi 755 millió forint után. A 2013-as évet 108 millió forint adózás utáni eredménnyel zárta, az előző évben pedig 89 millió forint volt a nyeresége.

Kiemelt Partnereink