Beszállítók 2018-ban indul el szériában a lökhárítógyártás Kecskeméten

2018-ban indul el szériában a lökhárítógyártás Kecskeméten

autopro.hu/P.M. | 2017.11.16 12:30

2018-ban indul el szériában a lökhárítógyártás Kecskeméten

Az indiai tulajdonú SMP gyár 100 ezer négyzetméteren terül el, ahol lökhárító és műszerfal elemeket fognak gyártani.

Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, az indiai tulajdonú Motherson (Samvardhana Motherson Group) portfóliója a járműgyártás minden szegmensét lefedi. A magyarországi visszapillantó tükörgyártáshoz kötődő beruházások sikerére alapozva a cégcsoport lökhárító elemekre és alkatrészekre specializálódott divíziója, az SMP (Samvardhana Motherson Peguform) is gyártóbázist létesített az országban.

A magyar kormánnyal kötött stratégiai együttműködési megállapodás részeként Magyarország a kecskeméti SMP gyár megalapításához 7,72 milliárd forinttal járult hozzá. Az összesen 30 milliárd forint értékű fejlesztést 2016-ban az „Év Zöldmezős Beruházása” díjjal ismerték el.

Orbán Viktor miniszterelnök és Vivek Chaand Sehgal, a Samvardhana Motherson Group (SMG) elnöke kezet fog az indiai cég járműipari műanyag alkatrészek gyártásával foglalkozó kecskeméti gyára, a Samvardhana Motherson Peguform (SMP) avató ünnepségén 2017. november 16-án.

Az SMP kecskeméti üzeme mintegy 100 ezer négyzetméteren helyezkedik el, a termelés 44 ezer négyzetméteren folyik. A beruházás eredményeként több mint 500 új munkahely jöhetett létre, az újonnan nyíló üzemben 2018-tól már megindulhat a szériagyártás is. Az SMP a műanyag technológiák terén széles termékportfólióval rendelkezik, beleértve a lökhárító és hűtőrács elemeket, külső karosszéria elemeket, műszerfal elemeket, valamint ajtópaneleket és a középkonzolokat. A magyarországi bázison lökhárító és műszerfal elemek gyártása folyik.

A cégcsoport Túrkevén is építkezik, ahol visszapillantó tükröt gyártó üzemet és lökhárítókat előállító gyárat húz fel. A 8 milliárd forintból megvalósuló beruházás 415 új munkahelyet hoz létre.

Kiemelt Partnereink