Best Practice Újabb lézerjelölő-berendezés gyártó a magyar piacon

Újabb lézerjelölő-berendezés gyártó a magyar piacon

2016.07.26 12:29

Újabb lézerjelölő-berendezés gyártó a magyar piacon

Megjelent egy lézerberendezés gyártó a hazai piacon, aki képes a kis cégek asztali gépeitől kezdve nagysorozat jelölésére alkalmas, komplex megoldásokat szállítani.

Hirdetés

A LASIT Spa. 1990-ben mint kétfős családi vállalkozás indult a dekorációs lézerjelölések területén. Mára a cég saját R&D részleggel, tervezéssel, szoftverfejlesztéssel rendelkezik, a világ számos országába közel 4 000 berendezést szállított.

A gyártmánypaletta felöleli a beépíthető változatoktól a számos standard berendezéseket keresztül a vizsgáló és kiszolgáló egységekkel ellátott változatokat.

A lézerforrás nem saját gyártás, az IPG Photonics szállítja, a jelölőfej, a jelölő szoftver, a gépkabinok azonban már a LASIT saját fejlesztése, gyártása. Az élet folyamatosan zajlik a Nápoly alatti kisvárosban, Torre Anunziátában akár a gyártást, akár a fejlesztést figyeljük.

A LASIT azon kevés lézerjelölő gyártó közé tartozik, akiknek a gyártmánypalettáján megtalálható minden lézerforrás, ami az ipari jelöléstechnika területén szükséges lehet. YAG 1 604 nma fémek és műanyagok számára, a CO2 a szerves anyagok jelölésre, az UV és GREEN lézerforrások a különleges igények számára.

Akár az európai, akár a tengerentúli piacokon, a legsikeresebb fejlesztés a 3 éve megtervezett Towermark X, hiszen a méretei alapján, a kis helyigény magas szintű továbbépíthetőséggel párosul. A BOSCH profilból és porfestett fémlemezből álló gépváz a kézi mozgatású Z tengelyes alapváltozattól egészen a pozíciófelismerő kamerával felszerelt 4 vezérelhető tengelyes változatig lehetséges, az igényektől függően. A felhasználók számára nagyon előnyös, hogy az opcionális egységek legtöbb esetben utólagosan is illeszthetőek. A Towermark X kis alapterülete ellenére akár nagy darabok jelölésére is alkalmas, hiszen az oldalajtók nyithatóak a Laser Class IV üzemmódban.

A LASIT egyedülálló módon támogatja azokat az érdeklődőket, akik próbadarabokat küldenek tesztelni, de a jelölési teszten nem tudnak részt venni. A webes felületen megtekinthető a teljes jelölési előkészület, a programozás, a jelölés folyamata, és a jelölés ellenőrzése, akár kódolvasás, akár érdességmérés vagy lézeres Z irányú mélységmérés. Nagy előny, hogy többen is kapcsolódhatnak, így egy cég akár több telephelyről is követheti a folyamatot. A jelölőlaborban a TV kamera szinte folyamatosan üzemel. A gyorsított, korrózióállósági teszteket, saját sókamrás berendezésen végzik.

A Towerlight berendezés is azt bizonyítja, a LASIT képes a felhasználók igényeit messze-menően figyelembe venni. A Towerlight penumatikus felső burkolata ajtóval ellátott, kisebb darabokat a megszokott Class I üzemmódban jelölhető, míg a nagyobb daraboknál, a teljes „U” keret megemelhető, hosszú, nagy darabok is jelölhetőek, Class IV.

A standard gépek számos opcióval felszerelhetőek, forgató-tengely, vezérelhetően billenthető jelölőfej, 2 fajta kamera rendszer. A TTL kialakítás e jelölőlencsén keresztül látja a munkadarabot, nagyon pontos, ezért főleg az elektronikai alkalmazásokban alkalmazzák. A másik a Reflex Vision a jelölés alatt nem ér a látó-mezőbe, jelölés előtt és után azonban a jelölőobjektív pozíciójában helyezkedik el, így torzításmentesen képes a munkadarab érzékelésére.

A képen a kamera nem látszik, behúzott állapotan van, látható a LED világítás, valamint a fej billentő motor, a jeladókkal. Bonyolultabb jelölési igényekhez az oldalajtós, kivitel lehet a gazdaságos, daruzható megoldás.

Nagyon fontos az operátor számára az érthető, áttekinthető kezelői felület, minden kezelői szoftver magyar nyelvű, és igény esetén a LASIT a felhasználói igényekre speciális felületet is kialakít. Ezen a felületen csak az operátor számára fontos információk jelennek meg, illetve azon PLC funkciók, amik fontosak a beállításhoz, de a LASIT felületről elérhetőek, PLC ismeretek nélkül is használhatóak.

Hibás jelölés esetén az operátor azonnali visszajelzést kap, beavatkozhat a folyamatba. Természetesen a bemutatott vál-tozatokon kívül még sok egyéb kialakítás is megtalálható, illetve a számos modul szinte végtelen összeépítési változatot tesz lehetővé. A következő alkalommal a speciális kialakításokat mutatjuk be, addig is tekintsék meg a LASIT Spa. honlapján: www.lasitlaser.hu

(x)

Kiemelt Partnereink