Best Practice Acralock: a járműipar ragasztója

Acralock: a járműipar ragasztója

Novia Kft. | 2017.10.12 09:15

Acralock: a járműipar ragasztója

Az Acralock, szerkezeti ragasztó bevezetése számos magyarországi üzemben van folyamatban, de a siker garanciája az lehet, hogy olyan nagy nemzetközi autóipari beszállítók is használják, mint a Magna, a Mubea, a Polytec és a Benet.

Hirdetés

A Novia Kft. 1991 óta van jelen a kompozitipar piacán. Célja, hogy a feldolgozás teljes folyamatát el tudja látni alap-, segéd- és adalékanyagokkal, beleértve a munkavédelmi eszközöket is. A gyártáshoz és az utómunkálatokhoz szüksé- ges gépeket, berendezéseket is tudnak ajánlani. Kereskedelmi tevékenységüktől elválaszthatatlan a technológiai és műszaki tanácsadás. A projektnek, feladatnak, illetve a lehetőségeknek megfelelő technológiát megrendelőikkel együtt választják meg, ez garantálja az optimalizált gyártást és a jó minőségű termék előállítását. Termékpalettájuk igen széles, a legjobb megoldások akkor születnek, ha a Novia Kft. mérnökei a helyszínen tudják felmérni az igényeket.

Most egy általuk forgalmazott szerkezeti ragasztót mutatunk be, melyet kedvező tulajdonságai miatt széles körben használnak. A Modulo kompozit busz – amely 2016-ban elnyerte a legnagyobb kompozit ipari szervezet – a JEC innovációs díját, elemeit is ezzel a korszerű ragasztóval állítják össze. A Maform stúdió formatervei és a magyar Evopro mérnökiroda által tervezett moduláris felépítésű jármű egy speciális szendvicsszerkezetű, önhordó vázra épül fel. A moduláris felépítés költséghatékony sorozatgyártást tesz lehetővé, továbbá ugyanazon modulfajtákból különböző méretű járművek ragaszthatók össze ugyanazzal a gyártási eljárással. Az eredmény egy ultrakönnyű, ezáltal kisebb fogyasztású és kevesebb károsanyag-kibocsátású jármű. A moduláris felépí- tésnek köszönhetően a gyártás költséghatékony és gyors, ami versenyelőnyt jelent a hagyományos fémvázas buszokhoz képest. Az elemek összeállítását és ragasztását az Ikarus Egyedi Autóbusz Gyártó Kft. végzi.

„A Modulo tervezése során egyértelmű volt a feladat, hogy olyan szerkezeti ragasztót kell alkalmaznunk az elemek összeállítására, amely nagy teherbírású, jól reagál a rezgés típusú terhelésekre, jól ragasztja az üvegszálas kompozit elemeket egymáshoz és a fém alkatrészekhez is. A piacon lévő termékek közül több érv is az Acralock termékcsalád mellett szólt. A ragasztási kötés fizikai paramé- terei kiválóak, úgy a kompozit-kompozit, mint a kompozit-fém felületek ragasztása esetén. Megfelelő a ragasztás technológia, kézi pisztolyos vagy a gépi felhordás is lehetséges. Beszállító partnerünk, a Novia Kft. rugalmas és folyamatos ellátást biztosít, szükség esetén technológiai segítsé- get nyújt” – osztotta meg tapasztalatait Toman Péter, az Ikarus Egyedi Autóbuszgyártó Kft. főkonstruktőre.

Miért pont az AcraLock?

  • Kémiaikötést biztosítaragasztandó felületek között
  • Csiszolásvagykülönösebb felületelőkészítés nélkül használható alegtöbb felület ragasztásánál
  • Alapozó nélkül is ragasztjaafémeket
  • Célzottan lettekkifejlesztveazegyes típusok, amelyekragasztjáka hőrekeményedő műanyagokat;afémeket,atűzi horganyzott acélt;a hőrelágyulóműanyagokat,ezen belül is egyedülállóan jómegoldást nyújta polipropilén ésa polietilén ragasztására
  • Azerőskötéskombinálhatómerevséggel, illetve rugalmassággal
  • A termékcsaládon belülválaszthatómagas szilárdságú,merevkötéstadó,vagyrugalmas kötést biztosító típus
  • A feldolgozhatóság 5 és 120 percközött változtatható a megfelelő komponensek kombinálásával
  • A ragasztás során kialakuló kémiaikötés alacsonyexotermhőmellett,kiszsugorodással jön létre
  • Használataegyszerű,azadott felhasználáshoz megfelelő kiszerelésválasztható (kartusosvagy kannás csomagolásiegységek)
  • Tengerészetiés Járműipari (Vasútialkalmazások. Vasúti járművektűzellenivédelmeEN 45545-2 szabvány) tanúsítvánnyal rendelkezik.

Elérhetőségek:

www.novia.hu

üzlet, raktár: 2314 Halásztelek II. Rákóczi F. út 100.

+36 24 532 875, +36 20 222 7161

Kiemelt Partnereink