Archív VII. Cégtalálkozó a Széchenyi István Egyetemen – Stratégia és Innováció

VII. Cégtalálkozó a Széchenyi István Egyetemen – Stratégia és Innováció

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2012.10.31 09:28

VII. Cégtalálkozó a Széchenyi István Egyetemen – Stratégia és Innováció

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara és Műszaki Tudományi Kara 2012. november 5-én, hétfőn 14 órától rendezi a VII. Cégtalálkozót, amelyen a régió gazdasági életében meghatározónak tekintett üzletemberek, vállalatvezetők és az egyetem hallgatóinak képviselői vesznek részt. Az esemény mottója: „Az innováció, mint az üzleti siker záloga”. A helyszín az Egyetem VIP előadóterme.

A program fő vendége Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója, a győri Széchenyi István Egyetem címzetes egyetemi tanára, előadásának címe „Stratégia és innováció”.

– Az előadások és az azt követő beszélgetés keretében az eddigi tapasztalatokat megosztva keressük az új innovációs stratégiai válaszokat a bizonytalan gazdasági környezetben. Úgy gondoljuk, a tudás az egyetlen olyan erőforrás, amely a megosztása révén szaporodik, s képes szinergikus hatásokat előidézni. Ennek kívánunk most teret adni – mondta el dr. Papp Ilona egyetemi docens, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánhelyettese.

Az előadást követő beszélgetés moderátora Fábián György, a Kisalföld, Győr-Moson-Sopron megyei napilap szerkesztőségvezetője.

A cégtalálkozó második részében, 16 órától „Győr környéki vállalkozások és a Széchenyi István Egyetem együttműködése, tapasztalatok és igények” témakörben kerekasztal beszélgetés lesz a VIP teremben. A felvezető előadást „Egy nemzetközi vállalati felmérés eredményei” címmel dr. Dőry Tibor egyetemi docens, a Tudásmenedzsment Központ igazgatója tartja.

A kerekasztal résztvevői: dr. Hanula Barna egyetemi docens (Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar, AUDI Tanszékcsoport), Szűts Lajos (Rába Futómű), Szőcs Károly (Magna), Horváth Szabolcs (Borsodi Műhely), Tibori Pál Levente (SMR), Lett Kornélia – PwC), Dinnyés Előd (Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara).

A kerekasztal résztvevői a következő kérdésekre keresik a választ:

- Milyen kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységeket folytat a vállalatuk? Ennek során kikkel, milyen partnerekkel működnek együtt?

- Ha módjuk nyílt elolvasni a kerekasztal alapjául szolgáló tanulmányt, milyen nyílt innovációs módszerekre ismernek rá?

- Hogyan jellemeznék saját tapasztalataik alapján az egyetemekkel, kutatóintézetekkel, különösképpen egyetemünk tanszékeivel és kutatóival való együttműködéseiket?

- Keresnek-e új együttműködési partnereket, közös projekteket? Milyen információra tartanak igényt, ha új egyetemi partnereket keresnek? Például szakmai kompetenciák, referenciák, laborkapacitás, árazás, kontaktszemélyek elérhetősége, stb.?

- Milyen elvárásaik, illetve javaslataik vannak az egyetemmel közös kutatás-fejlesztési és innovációs együttműködések hatékonyságának és intenzitásának növelése érdekében? Hogyan képzelik el az együttműködések kialakításának a folyamatát?

A kerekasztal beszélgetés várható időtartama: kb. 60 perc

A beszélgetés résztvevői egy-egy példányt kapnak az EURIS-ORP projekt keretében elkészült „Milyen szerepet játszanak az egyetemek a nyílt innovációban? Egy nemzetközi felmérés tapasztalatai” című angol és magyar nyelvű kiadványból.

--

Kiemelt Partnereink