Gyártók A biztonsági övek miatt kell visszahívni több tízezer Teslát

A biztonsági övek miatt kell visszahívni több tízezer Teslát

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.03 09:19

A biztonsági övek miatt kell visszahívni több tízezer Teslát

Fotó: Tesla

Százezernél is több Teslát kell visszahívni a biztonsági övre figyelmeztető rendszer hibás működése miatt, amely növelheti a sérülés kockázatát ütközések során.

Hirdetés

A Tesla 125.227 járművet hív vissza az Egyesült Államokban a biztonsági övre figyelmeztető rendszer hibás működése miatt, amely növelheti a sérülés kockázatát egy ütközés során – közölte a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal. A hatóság szerint a járművek nem feleltek meg a szövetségi biztonsági követelményeknek, mivel a biztonsági övre figyelmeztető lámpa és a hangjelzés nem aktiválódhat, ha a vezető nincs bekötve.

A visszahívás bizonyos 2012-2024-es Model S, 2015-2024-es Model X, 2017-2023-as Model 3 és 2020-2023-as Model Y járműveket érint. A Tesla a hiba kijavítására egy over-the-air szoftverfrissítést fog kiadni, amelynek telepítése várhatóan júniusban kezdődik.

A javítás megszünteti a szoftverből a vezetőülés-foglaltságérzékelőtől való függőséget, és csak a vezető biztonsági övének csatjára és a gyújtás állapotára támaszkodik a biztonsági övre emlékeztető jelzések aktiválásához – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink