Archív Meghosszabbította a NER300 előminősítési pályázat határidejét az NFM

Meghosszabbította a NER300 előminősítési pályázat határidejét az NFM

MTI | 2013.05.15 13:46

Május 22-én éjfélig meghosszabbította az energetikai projektek NER300 előminősítési pályázat leadási határidejét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Az Európai Bizottság a NER300 program keretében a szén-dioxid környezetvédelmi szempontból biztonságos leválasztására és geológiai tárolására, a megújuló energiaforrások hasznosítására, vagy intelligens hálózatok fejlesztésére irányuló innovatív projekteket támogatja - áll a tárca szerdai közleményében.

A kiírás április 22-én jelent meg, az eredeti benyújtási határidő május 15-e volt.

Az NFM áprilisi tájékoztatása szerint a NER300 pályázaton olyan innovatív projekteket támogat az Európai Bizottság, amelyek a leghatékonyabban szolgálják az uniós gazdaság szén-dioxid-kibocsátásának mérséklésére alkalmas technológiák fejlesztését és piacképessé tételét. A vissza nem térítendő támogatás mértéke a releváns költségek 50 százaléka.

Tagállamonként legfeljebb három pályázat továbbítható a felhívásra, a tagállam támogató javaslata alapján. Az előminősítés célja a követelményeknek leginkább megfelelő hazai projektek kiválasztása.

Kiemelt Partnereink