Szolgáltatók

Hamarosan átadják a Kühne+Nagelnek is otthont adó ipari parkot

Heteken belül átadják a csaknem 5 milliárd forintból zöldmezős beruházásként létrehozott pátyi ipari parkot, idén pedig újabb 10 településen jelölhetnek ki hasonló célú fejlesztésre alkalmas területet - közölte a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.

Szerző: MTI | 2017.07.26. 14:46

Eddig nem büntettek magyar fuvarozókat Ausztriában

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének (NiT Hungary) tudomása szerint eddig nem szankcionáltak magyar fuvarozókat Ausztriában a fuvarozókra vonatkozó új jogszabályok megsértése miatt - mondta Dittel Gábor, a szervezet ügyvezető főtitkára.

Szerző: MTI | 2017.07.26. 11:07

Magyarországon épülne a legújabb Tesla-gyár?

Sajtótájékoztatót tartott a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), összegezték a féléves eredményeket: ezidáig 18 járműipari beruházás született, és újabbak vannak születőben. A Tesla alelnökével szeptemberben tárgyal újra a kormány.

Szerző: MTI | 2017.07.25. 13:46

Tőzsdére küldené a kormány a kisvállalkozásokat

Egymilliárd forintos keretösszeggel megjelent a "Kkv-szektor hatékonyságának növelése elsősorban tőzsdei bevezetést szolgáló intézkedések biztosítása révén" című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében - jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Szerző: MTI | 2017.07.25. 10:16

Nem tudunk lazítani, fél szemünk nyaraláskor is a munkán van

Tízből hét dolgozó szabadsága alatt is elérhető marad kollégái, felettesei vagy épp vevői számára. A kikapcsolási nehézségekre adható válasz egy része a technikai eszközök használatában rejlik.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.07.25. 09:01

Járműipari üzleteket hozhat a magyar-izraeli kapcsolat

Az energetika, a gépjárművek és a szolgáltatások exportját lehetne növelni a magyar-izraeli kereskedelemben - mondta Regős Gábor, Századvég Gazdaságkutató közgazdásza az M1 csatornán.

Szerző: MTI | 2017.07.21. 11:51

Fuvarozócéget vett a Waberer’s

Lezárult a Link sp. z o.o. (Link) és a Link Services sp. z o.o. (Link Services) akvizíciója, a két vállalat végleges és összesített felvásárlási ára 32,5 millió euró, amelyet a Waberer’s a nyilvános ajánlattételből származó nettó bevételéből finanszíroz.

Szerző: MTI | 2017.07.21. 09:11

Nem nőtt elég nagyot az ABB

Az elemzők által vártnál kevésbé emelkedett a svájci ABB energiaipari konszern profitja a második negyedévben.

Szerző: MTI | 2017.07.20. 13:16

Egyre több román vezet új autót

Romániában 17 százalékkal nőtt az új járművek értékesítése az első fél évben a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte a román autógyártók és -importőrök egyesülete szerdán.

Szerző: MTI | 2017.07.20. 08:54

A magánfuvarozók az EU közlekedési biztosánál tiltakoztak az új nyugat-európai szabályok ellen

Az Európai Unió közlekedési biztosánál tiltakoztak a kelet-európai országok fuvarozóinak képviselői az új nyugat-európai szabályok miatt, amelyek megítélésük szerint akadályozzák a szolgáltatások szabad áralmását, ezért ellentétesek az uniós alapelvekkel – mondta Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete főtitkára.

Szerző: MTI | 2017.07.17. 14:18

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink