Szolgáltatók

Év végig minden elemében elektronizálják az ekáert

Év végéig az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) minden elemét elektronizálják a tervek szerint - közölte Molnár Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára.

Szerző: MTI | 2017.04.24. 08:53

Közös visegrádi fellépés a fuvarozást érintő nyugat-európai versenykorlátozó intézkedésekkel szemben

Közös nyilatkozatot fogadtak el a visegrádi országok fuvarozói érdekképviseleti szervezetei a nyugat-európai országok versenykorlátozó intézkedéseivel szemben, amelyek ellehetetlenítik a kelet-európai vállalkozásokat – jelentette be Wáberer György, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnöke, miniszterelnöki megbízott.

Szerző: MTI | 2017.04.21. 12:26

Egyes magyar fuvarozók visszavonulhatnak az európai uniós piacokról

Súlyos anyagi és adminisztrációs teher a magyar fuvarozóknak is, hogy több uniós országban az ottani minimálbért kell fizetniük a dolgozóiknak, ezért egyes fuvarozók visszavonulhatnak az európai uniós piacokról - hangsúlyozta a Világgazdaság csütörtöki számában adott interjúban Somogyi Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) főtitkára.

Szerző: MTI | 2017.04.20. 10:48

Idén is ötvenhat csapat verseng a II. Automotive Foci Kupán

A hazai gépjárműipar élvonalában álló vállalkozások ezen a hétvégén nem a szakmájukban, hanem kikapcsolódásképpen műfüves pályákon készülnek bizonyításra, amelyhez ideális színhelyet biztosít a II. Automotive Foci Kupának otthont adó mátyásföldi Ikarus Sportpálya. A szabadidős sportesemény szervezője a PromoSport Kft., amely közel hatvan, a mostanihoz hasonló torna tapasztalatával készül a szombati focifesztiválra.

Szerző: autopro.hu | 2017.04.19. 15:48

Világszínvonalú cég szaktudásával épül a zalaegerszegi tesztpálya

A tesztpálya első üteme várhatóan 2017 végére megvalósul, és 2018-tól már elkezdi működését. A pályát, a várakozások szerint, jövő év végére már össze lehet kapcsolni egy intelligens útszakasszal is. Európában nincs olyan tesztpálya, ahol ki lehet próbálni az úgynevezett autonóm, önvezető járműveket, a zalaegerszegi objektum tehát egy teljesen egyedi lehetőség lesz.

Szerző: MTI | 2017.04.19. 12:35

Kína aktívan ösztönzi az elektromos járművek elterjedését, pedig csökkenti az utánuk járó támogatást

A kínai autóipar ambiciózus terveket dédelget új elektromos autómodellek bevezetésére azzal együtt is, hogy a kínai kormány az állami támogatás fokozatos megvonásával és az eladásokban kötelező elektromos kvóta bevezetésével igyekszik elérni, hogy a gyártók saját erőből finanszírozzák az elektromos autók gyártását.

Szerző: MTI | 2017.04.19. 09:01

A Stadler nyerte a MÁV villamos-vasút tenderét

A Stadler Rail Valencia S.A.U nyerte meg a MÁV-Start tram-train (villamos-vasút) beszerzésére kiírt pályázatát, a járművek Szeged és Hódmezővásárhely között közlekednek majd - közölte a vasúttársaság.

Szerző: MTI | 2017.04.19. 08:52

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink