Szolgáltatók Az osztrákoknál a posta is szén-dioxid-mentes kézbesítésre törekszik

Az osztrákoknál a posta is szén-dioxid-mentes kézbesítésre törekszik

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.30 15:21

Az osztrákoknál a posta is szén-dioxid-mentes kézbesítésre törekszik

Fotó: Austrian Post

Az osztrák posta megvalósította „Zöld Salzburg" projektjét, és bevezette a csomagok, levelek, nyomtatott sajtótermékek és reklámküldemények szén-dioxid-mentes kézbesítését. Ennek érdekében a szolgáltató 193 elektromos járművet helyezett forgalomba.

Hirdetés

2023 nyarán az osztrák posta bejelentette a salzburgi flottaprojektjét. A Thalgau logisztikai központból történő kézbesítés mostantól kibocsátásmentes. A levelek, nyomtatott sajtótermékek és postai küldemények kézbesítése Salzburg város területén található két kézbesítő bázisról történik. A vállalat 126 töltőállomást telepített és 193 elektromos járművet helyezett üzembe. Ezeket az osztrák posta fotovoltaikus rendszereiből és Ausztriából származó zöld áramból származó zöld árammal töltik.

Júliusban az Osztrák Posta 220 elektromos járművet és 110 új töltőállomást jelentett be Salzburg számára, valamint 6,6 millió eurós beruházást. Most mintegy 30 járművel kevesebb van, amivel a posta nemcsak a furgonokat, hanem az e-bike-okat, az elektromos teherbicikliket, az elektromos mopedeket és az e-trike-okat is a járművek közé sorolja.

A fő hangsúly azonban az akkumulátoros elektromos meghajtáson van. Az osztrák posta 2023 májusában 703 elektromos furgont rendelt a kínai SAIC haszongépjármű-márkától, a Maxustól. Konkrétan a Maxus eDeliver 3 modellből 700 darabot, valamint a nagyobb eDeliver 9-ből három darabot. A gyártó szerint ezeket Ausztria-szerte fogják használni – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink