Trend Ultragyorsan tölthető akkut mutat be az SK On

Ultragyorsan tölthető akkut mutat be az SK On

autopro.hu/Sz.K. | 2023.03.14 17:19

Ultragyorsan tölthető akkut mutat be az SK On

Fotó: SK Battery Hungary

A dél-koreai akkumulátorgyártó, az SK On reményei szerint még ebben az évben elkezdheti a prizmacellák gyártását. Az új akkumulátort az InterBattery 2023 kiállításon, Dél-Korea legnagyobb akkumulátorkiállításán mutatják be.

Az SK On eddig elsősorban tasakcellákat gyártott, de az új prizmás akkumulátorral szélesebb vásárlói körhöz kíván eljutni. A gyártó kiemeli új akkumulátorának nagy töltési sebességét, amely még az SK On „ultragyors” akkumulátoránál is gyorsabb, amely 18 perc alatt tölthető fel 80 százalékra.

Az SK On a bemutató előtt nem ad ki további részleteket a Prism nevet kapó akkumulátorokról, így például a töltési sebesség, az energiasűrűség vagy az akkumulátor kémiája sem ismert még. Az InterBattery 2023 március 15. és 17. között kerül megrendezésre.

Lesznek még újdonságok

Az új prizmatikus akkumulátorok mellett az SK On LFP (lítium-vasfoszfát) és szilárdtest akkumulátorait is kiállítja a rendezvényen. 2021 őszén a dél-koreai vállalat fejlesztési megállapodást írt alá az amerikai akkumulátor-specialista Solid Power vállalattal.

A definíció szerint kobaltot nem tartalmazó LFP akkumulátor mellett egy másik kobaltmentes akkumulátorral is készül a vállalat a kiállításra, de erről még nincsenek részletek. Az SK On egyelőre csak annyit közölt, hogy az akkumulátor fejlesztése egy évvel a tervezettnél előrébb tart – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink